Dommer

Skriv kommentar (Kræver login)

2 Kommentarer:

  • Hej Thor67.

    Dommerens begrundelse er helt rigtig. Hvis han vurderer, at forsvarsspilleren har forsøgt at spille bolden foreligger der en ny spilfase og angriberen er ”spillet fri”. Omvendt har du også ret i, at der skulle være dømt offside hvis bolden blot har ramt forsvarsspilleren tilfældigt og gået videre mod angriberen.
    Så I har sådan set begge to ret – men det er nu engang dommerens skøn der er afgørende. I den forbindelse er det positivt, at han har forklaret dig reglerne rigtigt, da det giver tiltro til, at han også har vurderet korrekt.
    Du kan læse mere om regelændringen fra 2013 omkring offside på dette link - http://www.dbu.dk/~/media/Files/DBU" target="_blank">http://www.dbu.dk/~/media/Files/DBU_Broendby/uddannelse_-_dommer/%C3%86ndringer%20i%20offside-reglen%20-%20%200713.pdf
    Og ellers kan du læse mere i Fodboldlovens paragraf 11, samt i afsnittet bagerst i bogen fra s. 52. Endvidere indeholder Fodboldloven også eksempler til at illustrere offside-reglen. Det kan du se fra s. 65. Fodboldloven kan læses her: http://www.dbu.dk/~/media/Files/DBU" target="_blank">http://www.dbu.dk/~/media/Files/DBU_Broendby/fodboldloven/Fodboldloven_2014_web.pdf

    Med venlig hilsen,
    René Rasmussen, DBU Dommeruddannelse
    09. juni 2015, 10:17    
    Rene_Razz
  • Har lige haft en dommer der ikke dømte offside, hvis bolden blev rettet af, af en modspiller på vej mod en spiller i klar offside position.
    Han sagde det var en ny regel, kan dog ikke finde noget om det.
    Han begrundede det med at det var en ny situation hvis det var en bevidst handling, men det mener jeg da ikke et forsøg på at blokere en aflevering er, det svarer vel til at et frispark bliver rettet af i muren og en spiller i offsideposition ved frispaksskyttens boldkontakt modtager og scorer, så er der vel heller ikke mål.
    14. maj 2015, 17:15    
    Thor67