Uddannelse & træning

Uddannelse & træning

Del
Del

Spilleragenter

0 anbefalinger
Det internationale fodboldforbund, FIFA, indførte i 1994 en autorisation for de såkaldte mellemhandlere eller spilleragenter.

Området er bl.a. i december 2000 blevet revideret og udbygget, og med udgangspunkt i FIFA’s reglement for spilleragenter vedtog DBU i maj 2010 det gældende cirkulære nr. 66, omhandlende danske regler for spilleragenter.

Hensigten er at uddanne og føre kontrol med de personer der arbejder på spillermarkedet, for derigennem at sikre spillere og klubber en garanti for formel kompetence hos disse personer, der i øvrigt skal opfylde en række personlige betingelser.

Spillerne og klubberne er tillige sikret, at fodboldens organer – de nationale og internationale fodboldforbund – påtager sig at løse eventuelle konflikter, der involverer spillerhandler formidlet gennem autoriserede spilleragenter.

Advokater kan på baggrund af deres erhverv, som den eneste erhvervsgruppe optræde på lige fod med de autoriserede spilleragenter, FIFA Player’s Agents, uden autorisation.

Valget af autoriseret spilleragent er suverænt spillerens eller klubbens.

FIFA besluttede imidlertid på seneste congres i maj 2013, at det nuværende licenssystem for spilleragenter skal afskaffes. FIFA har nedsat en arbejdsgruppe, der skal udarbejde et alternativt og muligvis mere simpelt system med visse minimumskrav, herunder regler omkring registrering af mellemmænd/agenter. DBU afventer oplysninger fra FIFA omkring de fremtidige regler på agentområdet, som forventes at træde i kraft fra sommeren 2014.  

På FIFA’s hjemmeside www.fifa.com og her på siderne, kan du finde oplysninger om navne og kontaktinfo til danske og udenlandske spilleragenter, spilleragenternes ansvar, uddannelsen, eksaminationen og meget mere.


Læs mere om uddannelsen som spilleragent her

 

Niclas Jensen er en af de registrerede danske spilleragenter - foto: fodboldbilleder.dk

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook