Sikker dansk sejr i Aalborg

Det danske U21-landshold, fik hvad de kom efter, da de fredag aften vandt aften 4-0 over Færøerne - en forventet dansk sejr på hjemmebanen i Aalborg. De danske måscorere var Rasmus Falk, Mads Albæk, Nicklas Helenius og Emil Larsen.

Der var grund til jubel fredag aften i Aalborg. Foto: www.fodboldbilleder.dk


(OPDATERET 8. oktober: Osama Akharraz erstatter en fortsat skadet Bashkim Kadrii. Mads Fenger Nielsen, Randers FC, erstatter Frederik Sørensen der har måttet udgå af truppen  - se bruttotruppen her)

Danmark fik de tre point de skulle, da de fredag aften mødte Færøerne på Aalborg Stadion. 4-0 vandt danskerne foran hjemmepublikummet i holdets ’debut’ på den nordjyske arena. Tæt på 1600 tilskuere bød således Danmark velkommen tilbage til Aalborg.  Og der blev masser at juble over for de fremmødte tilskuere - fire mål for at være helt præcis samt et reddet straffespark af den danske keeper.

Der var ikke spillet mere en få minutter, da Frederik Sørensen får spillet sig frem til holdets første chance. Dog over mål. Et kvarter efter var der mere held for danskerne, da Rasmus Falk med et mere præcist skud sikrer en dansk føring på 1-0, efter en velspillende Andreas Laudrup lagde den flot op til OB'eren. Og kun to minutter efter kan bænken rejse sig igen da anfører Mads Albæk via stolpen sikrer en dansk føring på 2-0.

Men Morten Wieghorst havde advaret mod et viljestærkt færøsk hold, der var løbevillige. Og det fik danskerne også at mærke som kampen skred frem. Især deres nummer 9, Edmundsson, der var hentet ned fra A-landsholdet gjorde god figur af sig i omstillingsspillet. Men danskerne formåede stadig at sætte det nødvendige pres på frem mod pausen.

Fæstningen Fæste

Det danske overtag fortsætter i 2. halvleg. Dog er Færøerne tæt på reducering i det 53. minut, da dommer Istvan Kovacs peger på pletten efter en hvad der lignede en uforsætlig hånd på bolden. Men Fæste viser, at han også kan præstere denne aften på Aalborg Stadion, da han flot kommer ned og redder.  En flot aktion af Vejle-keeperen.

Kun lidt under 10 minutter senere kan de danske tilskuere juble igen, denne gang da den lokale Superliga-helt, Nicklas Helenius får bolden uden for feltet og trækker ned mod baglinjen. Der er dog ingen at spille til, og så kan man jo også lige så godt gøre arbejdet selv - AaB’eren sætter således bolden flot op i fjerneste hjørne og 3-0 til stor begejstring for hjemmepublikummet.

Det blev også til 4-0 inden slutfløjtet, da første målscorer Rasmus Falk laver en assist til Emil Larsen, der udnytter koldt. 4-0, der også blev kampens resultat.

Dog var der lidt malur i bægeret, da Juventus-forsvareren, Frederik Sørensen, måtte udgå med det, der formentlig er en brækket næse, da landsholdsforsvareren fik en færøsk albue i hovedet under en nærkamp: "Vi har valgt at sende Frederik hjem til Italien, da han ikke vil kunne nå at blive klar til vores kamp tirsdag mod Serbien. Han vil i stedet blive undersøgt i Italien i morgen, og eventuelt også allerede blive opereret i morgen, hvis nødvendigt," lyder det fra landsholdslæge, Erling Døssing.

Resten af det danske U21-landshold rejser søndag til Serbien, som holdet møder tirsdag. Serbien spillede fredag overraskende 1-1 mod Makedonien.  

Se kampstatistik her

 

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første