DBU tilfreds med Parken

Konkurrencestyrelsen skal sikre aftalen mellem DBU og Parken.

Dansk Boldspil-Union kan på given foranledning bekræfte, at lejeaftalen mellem DBU og Parken vil blive anmeldt hos Konkurrencestyrelsen.

”Vi har gennem årene været meget tilfredse med samarbejdet med Parken. Anmeldelsen af aftalen hos Konkurrencestyrelsen sker derfor som følge af en juridisk overvejelse”, udtaler DBUs formand Allan Hansen, og uddyber:

”Dels ønsker vi at garantere os selv og vores samarbejdspartner, at det juridiske grundlag for vores nuværende aftale og for en eventuel ny aftale er til stede. Dels ønsker vi ikke en situation, hvor Konkurrencestyrelsen skulle tvinge os ud i en genforhandling af aftalen på et tidspunkt, hvor vi reelt set ikke har noget alternativ til Parken”.

DBU blev eksempelvis forrige år tvunget til at genforhandle sin tv-aftale med de to landsdækkende tv-stationer, Danmarks Radio og TV2, på grund af dens efter Konkurrencestyrelsen for lange løbetid.

”Jeg kan afvise, at det sker med henblik på en genforhandling af den nuværende aftale før tiden. Vi er i store træk tilfredse med aftalen, som blev indgået for mere end 10 år siden”, forklarer Allan Hansen, og understreger:

”Vi er meget opmærksomme på indholdet i aftalen, og når vi på et tidspunkt skal genforhandle med Parken vil eksempelvis prisniveau og hospitality-muligheder være blandt den række af parametrene, vi vil drøfte. Ligesom vi helt overordnet skal vurdere, om der er landskampe, vi med fordel kan spille på nogle af de nyrenoverede stadions rundt om i landet”.

Baggrund:

Københavns Idrætspark blev bygget i 1911, og var senest blevet moderniseret med en ny hovedtribune i 1955.

Det krævede private investorer at ombygge den tidligere Københavns Idrætspark fra et utidssvarende stadion til et moderne fodboldstadion, der imødekommer de internationale krav til sikkerhed og service, som er defineret af såvel det europæiske fodboldforbund, UEFA, som det internationale fodboldforbund, FIFA.

Forudsætningen

Investorerne, Baltica Finans A/S, påtog sig opgaven. Det var en afgørende forudsætning, at DBU i en periode på minimum 15 år (1992-2007) forpligtede sig til at spille alle A-landskampe i Parken.

Budgettet for ombygningen med nybygningen af tre nye tribuner samt tre kontorbygninger var oprindeligt beregnet til 350 millioner kroner og blev senere forøget til 450 millioner kroner, men den reelle pris beløb sig til 640 millioner kroner.

Fra Baltica til Gefion til FC København

Baltica Finans afhændede i midten af halvfemserne stadion til afviklingsselskabet Gefion, der den 1. juli 1998 solgte stadion (de fire tribuner og banen) til FC København for 138 millioner. Klubben har siden også købt kontorbygningerne, og driver nu stadionkomplekset i selskabet Parken Sport & Entertainment.

I 2002 betalte DBU i gennemsnit 87,50 kroner i afgift til Parken per solgt sæde til landskampene.

Københavns Idrætspark blev ombygget i perioden fra november 1990 til september 1992. Sidste landskamp i Københavns Idrætspark var EM-kvalifikationskampen Danmark-Jugoslavien (0-2) den 14. november 1990. Åbningskampen i Parken den 9. september 1992 var Danmark-Tyskland (1-2).

Firestjernet stadion

I efteråret 1993 blev Parken inkluderet på det europæiske fodboldforbunds, UEFA’s, liste over potentielle stadions til finaler i to af de daværende tre europæiske klubturneringer, UEFA Cup’en og Pokalvindernes turnering.

4. maj 1994 husede Parken finalen i pokalvindernes turnering mellem Arsenal og Parma (0-1) og i maj 2000 blev UEFA Cup-finalen mellem Arsenal og Galatasaray med det tyrkiske hold som samlet vinder efter straffespark spillet i Parken.

Parken er et såkaldt fire-stjernet stadion på UEFA’s liste, mens det kræver fem stjerner at komme i betragtning til finalerne i Champions League.

Tilskuerkapaciteten er den primære årsag til, at Parken ikke kan opnå fem stjerner, idet det kræver en minimumskapacitet på 50.000 siddepladser.

/lb

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første