Jesper Møller ny næstformand

Repræsentantskabsmøde: SAS Liga-klubbernes repræsentant ny næstformand i DBU.

Jesper Møller, 40 år, blev lørdag formiddag valgt til ny næstformand i Dansk Boldspil-Union.

Det skete efter skriftlig afstemning mellem Jesper Møller og Kurt Bagge-Hansen, 52 år, der repræsenterer den sjællandske lokalunion i DBUs bestyrelse. Den nye næstformand fik 94 stemmer mod sin kollegas 46 stemmer.

"Stemmetallen betyder, at der hviler et stort ansvar og forpligtelse på mig. Jeg vil gerne sige tak til Kurt for forløbet - det har været godt for os og for DBU. Jeg glæder mig meget til samarbejdet fremover", udtalte Jesper Møller efter valget, og påpegede:

"Jeg tror ikke, jeg er blevet valgt som Divisionsforeningsmand. Jeg tror, jeg er blevet valgt, fordi jeg er klubforeningsmand".

Målsætninger for indsats

”Jeg vil ikke til at opfinde nye holdninger blot på grund af næstformandsvalget. Jeg har i mine 10 år, heraf de seneste seks år i DBU, flittigt deltaget i debatten, så de fleste kender godt mine synspunkter”, har Jesper Møller udtalt, og uddybet:

”De er selvfølgelig påvirket af min post som hovedformand i AaB, hvor vi lægger stor vægt på, at der skal være plads til alle, det vil sige bredde og elite, drenge og piger samt mænd og kvinder.

Jeg har altid set DBU og dansk fodbold som et fællesskab. Faktisk som et spejlbillede af en fodboldklub.

Når vi er så forskellige indenfor fodboldfamilien, er det helt afgørende, at vi til stadighed lytter til hinanden og sørger for en god dialog. Her ser jeg en af de vigtigste opgaver for DBUs bestyrelse”.

”Og så skal vores overordnede talentudvikling altid tage højde for, at den næste Jesper Grønkjær måske ikke findes i Thisted, men i stedet i Allinge på Bornholm. DBU skal på dette vigtige område være med til at sikre, at geografiske yderområder og mindre klubber ikke gøres "talentløse"”, har Jesper Møller sagt om talentudviklingen, som han i forvejen selv har stor indflydelse på som formand for DBU Eliteudvikling.

Repræsenterer SAS Liga-klubberne

”Næstformanden bør efter min opfattelse finde sin rolle som formandens nærmeste og mest loyale rådgiver og sparringspartner. Det vigtigste må være DBU, og det sikres bedst ved et stærkt lederteam”, har Jesper Møller tidligere udtalt om næstformandsposten.

Jesper Møller spillede fodbold indtil han som 19-årig rejste fra hjembyen, Skørping.

I 1994 blev han valgt som næstformand i Aalborg Boldspilklub af 1885 og kom samme år i Bestyrelsen for AaB A/S. Han har siden 2000 været hovedformand i AaB. Han har tillige tæt fulgt arbejdet i JBU blandt andet gennem JBUs Region 1 samt deltagelse på JBUs delegeretmøder.

I 1998 blev han valgt til DBUs bestyrelse som repræsentant for SAS Liga-klubberne, og dermed bliver han den første repræsentant for eliteklubberne på næstformandsposten siden Hans Bjerg Pedersen trådte tilbage i 1991.

Jesper Møller var fra 1998 til 2002 formand for DBUs Fair Play, og har siden 2002 været formand for DBU Eliteudvikling. br>
Den nye næstformand er født og opvokset i Skørping, og har i dag bopæl i Aalborg. Han er ugift, uddannet cand. jur. fra Aarhus Universitet i 1988, ansat i Advokatfirmaet Henrik Christensen i 1988 og partner samme sted siden 1999.

Han arbejder primært indenfor rådgivning af virksomheder, sidder i en række bestyrelser, og underviser i selskabsret på Aalborg Universitet.

Per Bjerregaard er SAS Liga-klubbernes anden repræsentant i bestyrelsen.

Ekstraordinært valg

Posten skulle besættes for første gang i 14 år, efter Henning R. Jensens beslutning om at forlade næstformandsposten, bestyrelsen, repræsentantskabet og sine udvalgsposter.

Henning R. Jensens beslutning om at trække sig kom i forbindelse med hans 60 års fødselsdag i januar, og dermed var tale om et ekstraordinært valg til posten.

Næstformanden vælges ordinært hvert andet ulige år sammen med kassereren. De to poster vælges sammen med formanden direkte fra og blandt repræsentantskabets 145 medlemmer.

Næstformandsposten er ulønnet.


Tekst: Lars Berendt

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første