Champions League-finalen til Kim Milton

UEFA har udpeget EM-trioen Kim Milton Nielsen, Jens Larsen, Jørgen Jepsen samt Knud Erik Fisker til Champions League-finalen onsdag i Gelsenkirchen

Det europæiske fodboldforbund, UEFA, har udpeget Kim Milton Nielsen til dommer i årets Champions League-finale mellem AS Monaco og FC Porto i Arena Auf Schalke onsdag aften.
 
Kim Milton Nielsen, 43 år, tog sin dommereksamen som 16-årig i 1976. I 1984 debuterede han som divisionsdommer, og fik allerede sin internationale status i 1988.
 
I 1992 fungerede han som reservedommer for Peter Mikkelsen ved EM-slutrunden i Sverige, og dømte selv ved EM-slutrunden i England i 1996. Han var også i aktion ved VM-slutrunden i Frankrig i 1998 og igen ved EM-slutrunden to år efter i Holland og Belgien, hvor han dog måtte udgå med en skade i sin anden kamp.
 
Under VM-slutrunden i Japan og Korea for to år siden dømte han to gruppekampe og derefter semifinalen mellem Brasilien og Tyrkiet.
 
”Jeg har naturligvis haft på fornemmelsen, at det kunne blive mig, men det er først blevet officielt fra i dag, og jeg er lykkelig for opgaven. Jeg er glad og stolt, for det er noget af det største indenfor fodbolden”, udtaler Kim Milton Nielsen, og uddyber:
 
”Det er altid svært at vurdere, om noget er toppen af ens karriere, for det kommer helt an på, hvilken turnering, der er tale om. Men der er ingen tvivl om, at det er den største kamp indenfor international klubfodbold”.
 
Kim Milton Nielsen har tidligere dømt finaler i UEFAs turneringer. I 1993 dømte han den første finale i Super Cup’en mellem Werder Bremen og Barcelona, og året efter dømte han den første UEFA Cup-finale mellem Casino Zalzburg og Inter.
 
Han er noteret for op mod 300 kampe i den bedste hjemlige række og imponerende 140 internationale kampe.
 
Der bliver dermed tale om en ren, dansk dommerkvartet i finalen, idet UEFA også har peget på linjedommerne Jens Larsen og Jørgen Jepsen samt Knud Erik Fisker som reservedommer.
 
Trioen Kim Milton Nielsen, Jens Larsen og Jørgen Jepsen blev tidligere på året udtaget til at dømme ved EM-slutrunden i Portugal, der starter den 12. juni.
 
Jens Larsen var linjedommer i EM-finalen 2000.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første