Lars Høgh ny målmandstræner

DBU har indgået aftale med den tidligere landsholdsmålmand Lars Høgh som ny træner med coaching-funktion for målmændene på A- og Liga-landsholdet. Erfaring fra tre mesterskaber, tre pokaltitler, 817 førsteholdskampe og 12 år lang landsholdskarriere med to slutrunder.

Lars Høgh bliver ny træner og coach for målmændene på A-landsholdet og Ligalandsholdet.
 
Efter EM-kvalifikationskampen mod Island i november pensionerede Jørgen Henriksen sig selv i en alder af 65 år og efter 11 som målmandstræner for A-landsholdsmålmændene Peter Schmeichel, Thomas Sørensen, Mogens Krogh, Jesper Christiansen, Peter Kjær, Peter Skov-Jensen og Stephan Andersen siden efteråret 1996.
 
Hans opgaver bliver overtaget af en anden tidligere landsholdsmålmand, Lars Høgh, 48 år, som vil udvikle ansvarsområdet til også at omfatte en coaching-funktion for landets bedste målmænd.
 
”Det er en spændende opgave, som jeg har fået lov at sætte mit personlige præg på. Udviklingen har gjort, at klubberne er blevet mere flygtige arbejdsgivere for de bedste målmænd, mens DBU er konstant, og derfor skal have en mere central rolle i målmændenes fodboldmæssige udvikling,” påpeger Lars Høgh, og fortsætter:
 
”Hensigten er at min trænerfunktion under landsholdssamlingerne udvides med en coaching-funktion for målmændene mellem samlingerne. Vi skal definere en udviklingsplan for hver enkelt målmand, og det er i de længere perioder mellem landsholdssamlingerne, at der skal arbejdes langsigtet, så landsholdssamlingerne kan bruges til at fokusere på de forestående opgaver.”
 
Stor erfaring

Lars Høgh er indehaver af rekorden på 817 førsteholdskampe for sin tidligere klub, OB, og er på samme konto givetvis også indehaver af adskillige rekorder for landets bedste række, SAS Ligaen.
 
Som aktiv var Lars Høgh en del af det, han selv betegner som to epoker i landsholdets nyere historie.
 
Han var med på og omkring landsholdets gennembrud i 1980’erne i et 10-år, hvor han imidlertid også stod en del i skyggen af blandt andet målmandskollegerne Ole Kjær, Ole Qvist, Troels Rasmussen og senere Peter Schmeichel.
 
Og i første halvdel af 1990’erne var Lars Høgh med omkring den landsholdsgeneration, der i 1992 sikrede sig dansk fodbolds største succes med Europamesterskabet i 1992 frem til og med EM-slutrunden i England i 1996.
 
Hans A-landskampdebut var mod Norge i en OL-kvalifikationskamp i 1983, og selv om det kun blev til otte kampe på banen, strakte hans landsholdsaktuelle karriere sig over 12 år og op mod 50 kampe i landsholdstruppen.
 
Den højest profilerede var samtidig det siden berygtede kollektive sammenbrud med 1-5 nederlaget til Spanien ved VM-slutrunden i Mexico i 1986, efter han fem dage tidligere havde været afgørende i landsholdets meriterende 2-0 sejr over Vesttyskland. Han var også i truppen ved EM-slutrunden i 1996.
 
På klubholdet er OB’s sejr over Real Madrid på Estadio Santiago Bernabeu i 1994 den højest profilerede i en lang række europæiske kampe.
 
Blandt Lars Høghs meriter er tre danske mesterskaber og tre pokaltitler med OB samt Intercontinental Championship-titlen med landsholdet i Saudi Arabien i januar 1995.
 
Enighed om valget

I dag beskæftiger Lars Høgh sig fortsat med fodbold på fuldtid, dels gennem breddetiltag via Oure Sport og performance dels som målmandstræner hos i øjeblikket Brøndby og FC Nordsjælland.
 
”Jeg er glad for at have fået en aftale på plads med Lars Høgh. Han har en enorm personlig erfaring fra højeste niveau, og har gennem de senere år også skabt sig en karriere som træner for nogle af vores bedste målmænd. Og så har han i forvejen et indgående kendskab til vores tre aktuelle A-landsholdsmålmænd,” udtaler generalsekretær Jim Stjerne Hansen med henvisning til Thomas Sørensen, Jesper Christiansen og Stephan Andersen.
 
På baggrund af Lars Høghs samarbejde med de tre målmænd, har valget af Lars Høgh været oplagt, og landstræner Morten Olsen ser også frem til samarbejdet med sin tidligere holdkammerat fra landsholdet.
 
”Jeg vil ønske Lars velkommen i trænerstaben. Han behøver vel ingen nærmere introduktion. Vi kender ham både som spiller og træner, og vores nuværende keepere kender ham også som målmandstræner. Så vi er opmærksomme på, hvilke kompetencer, vi får tilført trænerstaben på A-landsholdet og Ligalandsholdet,” udtaler landstræner Morten Olsen, der selv spillede sammen med Lars Høgh på det berømte 80’er landshold.
 
Lars Høghs første opgaver for DBU bliver med Ligalandsholdet i januar.
Af: Lars Berendt - 10. december 2007, 01:50

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første