Milton og Stadsgaard tilbage i SAS Ligaen

Kim Milton Nielsen og Knud Stadsgaard er kun et år efter deres pensionering som topdommere i gang med en ny karriere som dommerudviklere. Har netop bestået eksamen som udviklere for dommerne helt op til i SAS Ligaen.

Det er ikke andet end et år siden, de fløjtede deres aktive dommerkarrierer på øverste niveau af.
 
Ved årsskiftet 2005/2006 faldt de for den internationale aldersgrænse, og da forårsturneringen blev fløjtet af i SAS Ligaen for et år siden, faldt de også for den danske aldersgrænse på 45 år for dommere.
 
Siden har Kim Milton Nielsen og Knud Stadsgaard gennemgået dommerudvikler-uddannelsen på lokalunionsniveau, og her i weekenden bestod de deres eksamen som dommerudviklere i Danmarksturneringen.
 
Dermed har de to tidligere internationale top-dommere på blot et enkelt år skiftet deres aktive karriere ude på banerne ud med en rolle som coaches for de yngre generationer af dommere hele vejen op til SAS Ligaen.
 
”Jeg er positivt overrasket over, så godt de yngste dommere klarer udfordringerne i Danmarksturneringen. Vi har en god dommeruddannelse herhjemme, og jeg er glad for at kunne bidrage til videreudviklingen af mine yngre kolleger,” udtaler Kim Milton Nielsen, og fortsætter:
 
”Jeg har haft store oplevelser i min aktive dommerkarriere, og jeg håber på denne måde at få andre, nye oplevelser indenfor faget, og samtidig være med til at give de unge dommertalenter chancen for at lige så mange gode oplevelser herhjemme og i udlandet.”
 
Udover Kim Milton Nielsen og Knud Stadsgaard har den tidligere FIFA-linjedommer Jørgen Jepsen, som har været linjedommer i et hav af danske og internationale kampe sammen med Kim Milton Nielsen – blandt andet Champions League-finalen for to år siden, samt Per Kjærsgaard-Andersen tidligere på foråret bestået den sidste del af henholdsvis linjedommer- og dommerudvikler-uddannelsen, der giver dem licens til at bedømme dommere helt op til og med SAS Ligaen.
 
”Det er fire respekterede praktikere og teoretikere, vi får tilknyttet vores korps af udviklere i Danmarksturneringen. Det er fremragende for udviklingen af de nye generationer af dommere, at vi får så velrenommerede dommere ind i toppen af uddannelsessystemet så hurtigt efter, de selv var aktive ude på banerne,” understreger formanden for DBUs Elitedommergruppe, Kaj Østergaard.
 
Den afsluttende prøve for de to nyeste udviklere foregik søndag i forbindelse med kampen i Viasat Sport Divisionen mellem FC Fredericia og Næstved, der havde Jakob Kehlet som dommer samt Lars Rix og Dennis Rasmussen som linjedommere.
 
De tidligere danske og internationale topdommere, Peter Mikkelsen og Jørn West Larsen, der også er medlemmer af DBUs Elitedommergruppe, fungerede som censorer sammen med Kaj Østergaard.
 
Kim Milton Nielsen har været under uddannelse som dommerbedømmer og fungeret som sådan i KBU-regi i Københavns-området, mens Knud Stadsgaard har taget grunduddannelsen og fungeret som bedømmer den seneste sæson i SBU på Sjælland. Han forsætter på grund af sin stilling som kriminalinspektør i Jylland med at fungere under såvel JBU som DBU.
 
Jørgen Jepsen har været under uddannelse og fungeret hos DBU, mens Per Kjærsgaard-Andersen har været tilknyttet JBU.
 
Uddannelsen som dommerudvikler er modulopbygget, og gennemføres i lokalunionerne. Herfra indstilles de enkelte udviklere eller bliver udpeget af DBUs Elitedommergruppe til uddannelsen som eliteudvikler.
 
Du kan læse mere om uddannelserne som dommer- og linjedommer-udviklere her.
Af: Lars Berendt - 19. juni 2007, 03:47

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første