Endnu en sejr i Portugal

Det danske U/17-landshold fortsatte deres imponerende sejrsrække og gjorde A-landsholdet kunsten efter ved at vinde over et stærkt portugisisk mandskab på udebane med 3-2


Mads Hvilsom scorede det danske sejrsmål kort før tid. Foto Anders Kjærbye.

Tirsdag eftermiddag spillede Danmark den første af to træningskampe mod Portugal.
 
Kampene skal bruges som optakt til forårets Elite Round, der er sidste forhindring på vejen til U/17 EM-slutrunden i Tyskland. Både Danmark og Portugal kvalificerede sig her i efteråret til Elite Round med maksimum point fra deres gruppe, så træner Thomas Frank havde før kampen udpeget den til at være et godt pejlemærke for holdets egentlige styrke. Og med sejren i dag over Portugiserne, ser det ekstra spændende ud inden torsdagens lodtrækning i Nyon.   
 
Kampen startede i et højt og krævende tempo, hvor Danmark var spilstyrende de første 15 minutter, mens portugiserne viste mest tænder i omstillingsspillet. Begge hold viste i hele halvlegen flot boldomgang, men ingen af holdene formåede at blive rigtigt farlige, og indtil det 25. minut havde ingen af målmændene endnu fået testet deres kunnen.
 
Det flotte spil til trods skulle det vise sig at blive standardsituationerne, der satte gang i chancer mål. Efter 25 minutter fik Danmark ikke sparket et hjørnespark ordentlig væk, og Portugal kunne fra kanten af feltet sparke returbolden i mål til 1-0.
 
Danmark svarede dog hurtigt igen, da Casper Sloth fem minutter senere tog et flot raid op gennem midten, og blev nedlagt på kanten af feltet. Christian Eriksen behandlede det efterfølgende frispark som fortjent, ved at sparke gennem muren mod nærmeste stolpe og direkte ind i målet til 1-1.
 
Samme Eriksen stod for halvlegens flotteste detalje, da han i halvlegens sidste minut fangede portugisernes målmand langt ude af målet, og fra 30 meter sparkede den hårdt og præcist over hovedet på ham til 2-1 til Danmark. Dette blev også pauseføringen på en halvleg, hvor ingen af holdene rigtig havde formået at skabe åbne chancer, men som Danmark havde haft det klart spillemæssige overtag.
 
2. halvleg starter meget lig første. Uden de store chancer - men med en masse spil. Det er tydeligt, der er tale om to hold, der gerne vil spille fodbold, og i begge ender var der mange eksempler på dygtige forsvarsspillere, der var i stand til at spille sig ud af de pressede situationer, her i blandt Frederik Sørensen, der debuterede på holdet i dagens kamp. 
 
Ganske langsomt fik portugiserne overtaget initiativet i kampen, og spillemæssigt viste de mange prøver på deres flotte spil. De kom dog ikke frem til de store chancer, og igen skulle der en standardsituation til for at portugiserne kunne score. Et frispark helt ude fra siden blev sendt ind i forreste område, hvor en portugiser kom først og headede bolden i mål til udligning med kun otte minutter igen.
 
Danskerne vågnede derefter op til dåd, og kampens anden debutant Oguzhan Aynaoglu fik bolden med sig ude på kanten og sendte flot bolden ind i feltet til en helt fri Mads Hvilsom, der let med hovedet dirigerede bolden i mål til slutresultatet 2-3. Et flot punktum på en flot kamp.
 
”Jeg synes, vi får en fortjent og flot sejr over Portugal i dag. Hvor vi spillemæssigt er bedre end portugiserne i første halvleg, dog uden at skabe de åbne chancer. Hensigten er stadig at spille med portugiserne i anden halvleg, men her viste de, at de en top fem nation i Europa, og vi var under hårdt pres i perioder,” fortæller U/17-landsholdets træner Thomas Frank efter kampen og fortsætter:
 
”Vores defensiv viser sin styrke i 2. halvleg og formår at afviste portugiserne, og stort set holde dem fra chancer. Desværre får de udlignet efter et unødigt frispark i siden. Holdet viser dog flot moral gennem hele kampen, først ved 1-0 målet, og dernæst ved 2-2 målet kort før tid. Faktisk synes jeg, vi slutter bedst, ikke kun med 3-2 scoringen, men generelt for de sidste minutter,” siger Thomas Frank, der roser holdet i almindelighed og de to debutanter i særdeleshed:
 
”Med de to debutanter Frederik Sørensen i midterforsvaret, og et godt indhop med assist til sejrsmålet af Oguzhan Aynaoglu, viser årgangen, at den ikke kun har toppen med også bredden til at spille med i Europa. ” slutter en tilfreds og positiv landstræner Thomas Frank.
 
Sejren over Portugal sættes ekstra i relief, når man kigger på statistikken over indbyrdes kampe. Dagens sejr var den kun tredje af 12 mulige, og ser man bort fra den flotte sejr til U/17 sidste vinter, som var ligeså imponerende, skal vi helt tilbage til 1986 for at finde den sidste sejr.
 
På torsdag mødes holdene igen kl. 11.00 lokal tid, samtidig med at der i Nyon trækkes lod til puljerne for forårets U/17 Elite Round. Skulle det lykkes danskerne at tage endnu en sejr, kan det godt tænkes, at det for en gangs skyld er portugiserne, der håber på ikke at trække Danmark som puljemodstander, hvilket i sig selv må betragtes som en sejr – en sejr for dansk talentudvikling.
 
 
 Kamprapport
Hold
U/17-landsholdet
Kamp
Portugal – Danmark
Tid
02. december 2008 kl. 15:00
Sted
Estadio Moura AC, Moura
Status
Træningskamp
Resultat
2-3
Tilskuere
300
Dommer
Luis Reforco (Por)
Linjedommere
Nuno Roque, Mario Dionisio
4. dommer
Nuno Borba
Startopstillingen
Nr
Spiller
Klub
1
Nicolai Jørgensen
Brøndby IF
2
Mark Gundelach
FC Nordsjælland
3
Nicolai Møller Boilesen (anfører)
Brøndby IF
5
Daniel Norouzi
Brøndby IF
6
Casper Sloth
AGF
7
Rasmus Falk Jensen
OB
8
Alexander Green
Lyngby
9
Mads Dittmer Hvilsom
FC Midtjylland
10
Christian D. Eriksen
OB
11
Nicolaj Ritter
FC Midtjylland
17
Frederik Sørensen (D)
Lyngby
Kampforløb
Min
Status
Spiller
25
1-0
Amorim (POR)
32
1-1
Christian Eriksen
40
1-2
Christian Eriksen
72
2-2
Tiago Ribeiro (POR)
77
2-3
Mads Hvilsom
Ind- og udskiftninger
Min
Ind
Ud
58
12 Oguzhan Aynaoglu (FC Nordsjælland)
7 Rasmus Falk
66
13 Mourad El Bariaki (B93)
6 Casper Sloth
78
15 Frederik Gytkjær (Lyngby)
11 Nicolaj Ritter
Ikke benyttet
16
Nicolaj Bjerregaard
Lyngby BK
4
Niels Bisp Rasmussen
Vejle
14
Kristian Skov
Esbjerg
18
Casper Offenberg
AB
 
 
 
Af: Jacob Wadland - 02. december 2008, 07:49

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første