Skader koster Vollquartz UEFA-indrangering

Claus Bo Larsen fortsætter i den højeste, internationale dommerkategori i foråret 2009. Men skader i 2008 koster Nicolai Vollquartz placeringen i den næsthøjeste kategori hos det europæiske fodboldforbund, UEFA.

Claus Bo Larsen er fortsat blandt de 26 dommere i den højeste europæiske dommer-kategori, Elite Class-referees, hvor 16 lande er repræsenteret
 
Desværre bliver forårssæsonen 2009 uden Nicolai Vollquartz i aktion på de europæiske stadioner. Et skadesplaget år 2008 koster ham således pladsen i den næsthøjeste dommerkategori, Premier Category.
 
Paradoksalt nok var det deltagelsen på begge UEFA’s topdommer-samlinger i 2008, der medvirkede til de to skadesperioder, der nu sender Nicolai Vollquartz ned fra den næstbedste kategori.
 
Han blev første gang skadet under løbetesten på UEFA’s kursus på Cypern i februar måned, og den skade kostede ham opgaven som dommer i UEFA Cup-kampen mellem Bolton Wanderers og Atletico Madrid den 14. februar.
 
Han blev skaden kvit til starten af den hjemlige turnering i marts måned, og nåede at bestå den danske test, inden han senere på sommeren fik problemer med sine achillessener. Generne forhindrede ham ikke i at deltage i de fysiske træningspas på UEFAs dommer-kursus i starten af september måned, men det var tydeligt for UEFA’s fysiske træner, Werner Helsen, at Nicolai Vollquartz havde smerter, som forhindrede ham i at løbe naturligt.
 
I samråd med UEFA’s dommerudvalg og DBUs Elitedommergruppe valgte Nicolai Vollquartz derfor at melde afbud til UEFA Cup-kampen mellem NK Dinamo Zagreb og AC Sparta Praha i Kroatien torsdag den 18. september for ikke at overbelaste achillessenerne yderligere.
 
Efter sin anden skadesperiode i løbet af året var han klar til at dømme UEFA Cup-kampen mellem Michael Laudrups russiske klub, Spartak Moskva, og NEC Nijmegen i Moskva onsdag den 3. december.
 
”Jeg havde inderst inde på fornemmelsen, at mine skader på de to UEFA-kurser og de efterfølgende afbud til de to UEFA Cup-kampe ville være problematiske i forhold til, om jeg kunne holde min indrangering i Premier-kategorien,” forklarer Nicolai Vollquartz, og uddyber:
 
”Jeg havde selvfølgelig håbet på, at mit comeback med kampen i Moskva kunne have sikret mig pladsen. Men bedømmelsesgrundlaget over hele sæsonen har naturligvis ikke været tilstrækkeligt, og derfor har jeg fuld forståelse for, at UEFA træffer denne afgørelse.”
 
Dermed kommer Nicolai Vollquartz ikke i spil til de afsluttende kampe i UEFA Cup’en, idet det europæiske fodboldforbund påsætter dommerne til disse kampe fra gruppen af de 29 dommere i Premier Category.
 
DBU har en forventning om at fastholde antallet af internationale dommere på UEFA’s lister, men det europæiske fodboldforbund foretager først indrangering af dommerne i de tre øvrige kategorier i begyndelsen af februar.
 
Blandt linjedommerne bliver der tale om fire udskiftninger, idet Elitedommergruppen ikke har genindstillet Bo Abildgaard, Bill Rene Hansen og Ole V. Hansen, der alle falder for den internationale aldersgrænse, samt 43-årige Palle Udsen, hvis plads gruppen også overdrager til en yngre kollega. De fortsætter alle fire som DBU-linjedommere i foråret 2009.
 
På UEFA’s liste erstattes de af Jakob Bille, 34 år, Lars Hummelgaard, 30 år, Henrik Kristensen 34 år, og Lars Rix, 36 år.
 
Udvælgelsen af dommerne til det internationale fodboldforbund, FIFA’s, lister foretages formelt af FIFA’s dommerudvalg, men for de europæiske dommeres og linjedommeres vedkommende foretages udvælgelsen i realiteten af det europæiske fodboldforbund, UEFA’s, dommerudvalg, som herefter inddeler dem i fem internationale kategorier med Elite Category som den fornemmeste.
 
FIFA, der har tradition for at følge DBUs indstillinger for så vidt angår danske dommere og linjedommere, reviderer deres lister én gang om året, mens UEFA gør det hvert halve år.
 
Danmark råder også over 10 FIFA-linjedommere og to kvindelige FIFA-dommere.
 
 
Læs også:
 
 
 
 
Danmarks FIFA dommere- og linjedommere 2009:
 
 
FIFA-dommere:
 
Claus Bo Larsen (FIFA Top Class Referee)
Nicolai Vollquartz (FIFA Category 2)
Peter Rasmussen (FIFA Category 2)
Michael Svendsen (FIFA Category 3)
Anders Hermansen (FIFA Category 3)
Thomas Vejlgaard (FIFA Category 3)
Lars Christoffersen (FIFA Category 4)
 
FIFA-linjedommere:
 
Anders Nørrestrand
Henrik Malmberg
Henrik Sønderby
Martin Wulff
Niels Høg
Torben Jensen
Jakob Bille
Lars Hummelgaard
Henrik Kristensen
Lars Rix
 
Kvinde FIFA-elitedommere:
 
Betina Norman (FIFA)
Marianne Svendsen (FIFA)
 
 
Af: Lars Berendt - 28. december 2008, 05:40

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første