Mia Brogaard tilbage på landsholdet

Landstræner Kenneth Heiner-Møller og assistenttræner Per Nielsen har udtaget de 20 spillere, der skal forsvare de danske farver i Portugal under Algarve-turneringen i februar og marts. Mia Brogaard vender tilbage til landsholdet.

   
 Nadia Nadim er også tilbage på landsholdet efter en skadespause. Her ses hun ved sin debut på landsholdet under netop Algarve Cup i 2009. Foto: www.fodboldbilleder.dk.
De danske kvinder har i de seneste år haft stor succes under Algarve Cup i Portugal. Det er de seneste to år således blevet til en finale-plads. I år møder Danmark i Gruppe Ade forsvarende europa- og verdensmestre fra Tyskland, samt Finland og Kina.

Algarve Cup spilles fra 24. februar til 3. marts. Holdet rejser således den 22. februar og e tilbage i Danmark den 4. marts.
 
Kvindelandsholdets store mål for 2010 er at kvalificere sig til VM i Tyskland næste sommer. Hvis det skal lykkes, skal Danmark vinde sin VM-kvalifikationspulje og de efterfølgende playoff-kampe. Årets første VM-kvalifikationskamp spilles den 27. marts i Vejle mod Bulgarien, og derfor ligger Algarve-turneringen som en perfekt optakt:

”Med Chile-turneringen i januar og Algarve i februar og marts har vi fået noget nær optimale forberedelser til VM-kvalifikationsturneringen,” siger landstræner Kenneth Heiner-Møller.

Landstræneren må se bort fra Camilla Sand Andersen, men til kan dog glæde sig over at flere spillere igen er klar.  Maiken Pape With er således blevet klar igen efter den skade hun pådrog sig under kvindelandsholdets træningstur til Chile i januar. det samme er nadia nadim, der er tilbage i den turnering, hvor hun sidste år fik debut på kvindelandsholdet. En lidt større overraskelse er det, at 28-årige Mia Brogaard, fra Brøndby, har valgt at genoptage landsholdskarrieren. Mia sagde ellers farvel til landsholdet sidste efterår, men gør altså comeback på Algarve i år.

"Normalt ringer jeg ikke til spillere, som en gang har meldt fra, men jeg ved, at Mia Brogaard har sagt ja til at forlænge med Brøndby, og derfor greb jeg chancen. Hun er efter min vurdering en af 3F-ligaens allerstørste profiler, og jeg er utrolig glad for, at hun sagde ja til at vende tilbage," slutter Kenneth Heiner-Møller.

Holdet rejser mandag den 22. februar og retunerer til Danmark den 4. marts

  
Program

 

Gruppe A:

Tyskland, Finland, Kina og Danmark

Gruppe B:

USA, Sverige, Island og Norge

Gruppe C: 

Portugal, Østrig, Rumænien og Færøerne

 

 

 

 

 

 

Dato

Gruppe A

 

 

 

 

 

 

24. februar 2010

Tyskland - Danmark        

 

 

 

Finland - Kina

 

 

 

 

 

 

26. februar 2010      

Danmark - Kina

 

 

 

Tyskland - Finland

 

 

 

 

 

 

1. marts 2010

Danmark - Finland

 

 

 

Kina - Tyskland

 

 

 

 

 

 

3. marts 2010

Placeringskampe

 

 

 
 
Truppen

 
 
Af: Helle Møller Riis - 3F/Pia Schou Nielsen - 04. februar 2010, 10:48

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første