Danmark finaleklar

To mål af Nicki Bille og en flot dansk fight gav tirsdag aften en 3-2 sejr over Frankrig. Dermed er det danske U/21-landshold klar til finalen i Toulon. Danmark møder Elfenbenskysten i finalen, der spilles torsdag.

Danmark kæmpede som brave vikinger, da de tirsdag aften slog Frankrig ud med en 3-2 sejr ved ’Espoir Internationale Festival’ i Toulon på Stade Mayol. Et selvmål og to flotte scoringer af Nicki Bille sendte Danmark på finalekurs, og selv om Frankrig i flere perioder viste, at de er et godt fodboldhold, var det danskerne, der kom bedst ud af kampen, især på en meget velspillet 2. halvleg.
 
Flot præstation, og Danmark er nu ubesejret i fire kampe.
 
Danmark kom fint i gang med det danske spil og tydeligt, at de havde hørt efter ved taktikmødet. Danmark spillede køligt og afventende, og det gav flere muligheder allerede i kampens første ti minutter. Det blev dog et fransk selvmål, der satte gang i scoringerne. På et hjørnespark i det 24. minut header franske Lamine Kone bolden i eget mål, godt presset af Matthias 'Zanka' Jørgensen. 1-0. Men kort efter dejavu til kampen mod Qatar – en dårlig tilbagelægning af anfører Andreas Bjelland skaber en unødvendig fransk mulighed, de ikke misbruger – 1-1 efter 29 minutter.
 
Men Danmark kommer rigtig godt fra land i anden halvleg, hvor holdet får fat i de fleste bolde, og vinder mange af duellerne. Og efter 48 minutter giver det pote. På et rigtig flot forarbejde af Søren Frederiksen, der sætter en mand, spiller han Nicki Bille, der ikke behøver ret meget plads – 2-1. Et rigtig flot mål på flotte og hurtige kombinationer! 

En yderligere fransk scoring af Kitambala i det 68. minut ødelægger ikke noget for Danmark. Der er nemlig kun et svar på dette – og det er endnu et mål! Og det falder kort efter, da Nicki Bille spiller sig  øverst på turneringens topscorerliste med sin anden scoring. Den franske målmand er på en gedin skovtur, Bille får bolden og får spillet sig udenom – og bolden går sikkert i nettet. 3-2 til Danmark.

Selv om Frankrig presser på i de sidste minutter af kampen, er det danskerne, der fortjent kan juble ved slutfløjt.

Eneste minus er, at 'Zanka' i det 26. minut inkasserede en advarsel for at lave frispark i feltet. Det var hans anden i turneringen og forsvareren er dermed ikke med i finalen.
 
 
En rigtig flot præstation
 
Det danske U/21-landshold er i finalen, hvor de møder Elfenbenskysten på torsdag den 27. maj.
 
”Det er helt vildt fedt! Det er bare rigtig stort, at vi nu er i finalen og det kan du jo nok også se på os alle sammen. Jeg synes, vi spillede en rigtig god kamp i dag. Det kan godt være, at jeg laver to mål, men det er en rigtig stor holdpræstation i dag, hvor jeg, netop fordi holdet og spillet fungerede, også kommer til muligheder. Og så er det jo fedt at sætte dem ind i dag!” lød det fra en rigtig glad Nicki Bille.

Og holdet får også flotte ord med på vejen af landstræneren:
 
”Det er en rigtig stor præstation, at vi er blandt de to bedste ved denne turnering. Det er rigtig flot. Vi møder i aften et fransk hold, som var nøjagtig så stærke så frygtet. Derfor har vi også svære perioder i kampen, og vi må igen være tålmodige i vores spil, men vi får overvundet de svære perioder i kampen, og kommer meget bedre i gang med vores spil helt fra anden halvegs start, og det var det, der skulle til for at score de nødvendige mål,” lyder det landstræner Keld Bordinggaard efter kampen.  
 
”Vi starter vel med at forære hinanden et mål hver – det var absolut ikke prangende, men de to mål, som vi scorer efterfølgende er fantastisk flotte. Det ene på meget fine kombinationer mellem Søren Frederiksen, der får sendt bolden videre til Nicki Bille, og det sidste mål viser Bille, at han er blevet en dejlig kynisk afslutter, der ikke skal bruge ret mange muligheder, så ligger den i kassen.”
 
Landstræneren kan nu se frem til en finale mod Elfenbenskysten, der vandt sin semifinale over Chile med 2-0:
 
”Det bliver en stor udfordring. Vi kører lidt på pumperne, og finalen bliver den femte kamp på ti dage. Og netop Elfenbenskysten er fysisk meget stærke. Så det bliver sandsynligvis en kamp, hvor vi endnu en gang skal samle vores defensive tålmodighed. Og så kan man jo altid håbe, at de også er lidt trætte efter et tæt program,” slutter Bordingaard.

 
Der var stor glæde i omklæningsrummet efter kampen. Danmark er i finalen i holdets første deltagelse ved turneringen. Foto: DBU.
 

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første