Cathrine Paaske stopper fodboldkarrieren

Danmarks nok største kvindefodbold-stjerne, Cathrine Paaske Sørensen, har besluttet sig for at indstille fodboldkarrieren. Både på landsholdet og for klubben Fortuna HjørringDanmarks nok største kvindefodbold-stjerne, Cathrine Paaske Sørensen, har besluttet sig for at indstille fodboldkarrieren. Både Både på landsholdet og for klubben Fortuna Hjørring.

32-årige Cathrine Paaske Sørensen har fået et tilbud, som hun ikke kan sige nej til. Den dygtige offensive midtbanespiller, der har vundet adskillige priser og trofæer, har besluttet sig for at sige farvel til fodbolden – og goddag til en fast stilling som sygeplejerske på Gentofte Sygehus:

"Jeg har længe ønsket at bruge min uddannelse som sygeplejerske, og siden vi med landsholdet blev slået ud af VM-kvalifikationen har jeg tænkt, at nu var tidspunktet der. Derfor har jeg søgt nogle jobs, og har altså fået en fast stilling,"  siger Cathrine Paaske Sørensen.

Den 1. december stiller hun i kitlen på Gentofte Sygehus på lungemedicinsk afdeling, og træder samtidig ind i en vagtordning, der betyder weekendarbejde hver anden weekend. Og det kan ikke kombineres med fodbold på eliteniveau:

"Folk der kender mig, ved, at når jeg gør noget, så gør jeg det hundrede-procent. Jeg har altid gået ind i ting helhjertet, og derfor satser jeg nu på sygeplejen, som bliver min fremtidssikring," siger Paaske, der dog understreger, at hun ikke er træt af fodbolden:

"Jeg har tværtimod besluttet at stoppe, mens legen er god, og mens jeg stadig nyder det. Jeg har haft en fantastisk karriere med ufattelige højdepunkter. Der har været slutrunderne med landsholdet og mesterskaberne med Brøndby, Linköping, Sydney og Fortuna. Jeg kommer til at savne det hele, og vil især huske tilbage på tiden i Australien, hvor fodbold og en kulturel oplevelse gik op i en højere enhed. Fodbold har givet mig ufatteligt meget."

På lørdag giver hun det sidste hun har til grønsværen, når hun spiller sæsonens sidste kamp for Fortuna på Hjørring Stadion mod OB. En kamp, der altså også bliver den sidste på topplan for Cathrine Paaske Sørensen, der altså nåede at spille et imponerende 121 A-landskampe for Danmark, score 36 mål og være med til fire slutrunder - både EM og VM. Derudover har hun også flere gange været indstillet til FIFAs Womens Player of the Year.

 

Af: Helle Møller-Riis/3F - 24. november 2010, 13:24

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første