Landsholdstrup klar til Århus

Martin Jørgensen får sin landskamp nummer 100, Nicklas Bendtner og Patrick Mtiliga er tilbage i truppen for første gang siden VM-slutrunden, Bo Svensson gør comeback efter fire år, og Hans Henrik Andreasen kan få sin A-landsholdsdebut, når landsholdet slutter sæsonen af mod Tjekkiet næste onsdag i Århus.

Landstræner Morten Olsen har sat navne på de 21 spillere, som skal slutte landsholdssæsonen af med kampen mod Tjekkiet næste onsdag den 17. november i Århus.

Truppen bliver som på forhånd meddelt af landstræneren uden spillere fra FC København på grund af holdets Champions League-deltagelse.

Thomas Sørensen, Stoke City, og Anders Lindegaard, Aalesund, er truppens to keepere.

Landstræneren har udtaget seks forsvarsspillere med tre centerforsvarsspillere og tre backs.

Til backpladserne er der genvalg til Lars Jacobsen, West Ham United, og Johnny Thomsen, SønderjyskE, samt Patrick Mtiliga, Malaga CF, som er tilbage i landsholdstruppen for første gang siden VM-slutrunden i sommer.

Per Krøldrup, AC Fiorentina, spillede sammen med Simon Kjær, Wolfsburg, i EM-kvalifikationskampen mod Portugal i sidste måned, og de er udtaget sammen med Bo Svensson til midterforsvaret.


Comeback til Bo Svensson

Bo Svensson er med for første gang i fire år. Han fik sin A-landsholdsdebut efter fem optrædener på Ligalandsholdet under træningsturene i 2004 og 2006.

Efter den seneste af træningsturene til Singapore og Hong Kong i januar og februar 2006 rejste Bo Svensson direkte ned til en udlandsprofessionel karriere hos i første omgang Borussia Mönchengladbach, som han debuterede for weekenden efter, han kom hjem med Ligalandsholdet. Tre måneder efter fik han sin A-landsholdsdebut mod Paraguay netop i Århus.

Til pladserne på midtbanen og angrebet er der comeback til Thomas Kahlenberg, Wolfsburg, som stod over EM-kvalifikationskampene mod Portugal og Cypern på grund af familieforøgelse og til Nicklas Bendtner, Arsenal FC, som først er kommet tilbage på banen for sit klubhold, Arsenal FC, siden de seneste EM-kvalifikationskampe og til Niki Zimling, NEC Nijmegen.

Han var med på Ligalandsholdet i 2007 og 2008, og har en enkelt landskamp på kontoen fra han fik den sidste godt halve time mod Slovenien i februar 2008.

Siden har en ustabil klubkarriere gjort ham uaktuel, indtil skiftet til sin nuværende hollandske klub atter bragte Niki Zimling i landsholdstruppen til EM-kvalifikationskampen mod Cypern i sidste måned.

Der er genvalg til Daniel Jensen, Werder Bremen, Christian Poulsen, Liverpool FC, Kasper Lorenzen, Randers FC, Dennis Rommedahl, Olympiakos, Christian Eriksen, Ajax Amsterdam, Lasse Schøne, NEC Nijmegen, Mads Junker, Roda JC, og Michael Krohn-Dehli, Brøndby IF.


Debutant og jubilar

Truppens mulige debutant, Hans Henrik Andreasen, OB, har ikke været på et landshold, siden han i starten af dette årtusinde spillede otte kampe for U/21-landsholdet.

Den 31-årige midtbanespiller har over de seneste par sæsoner etableret sig som yderst målfarlig, og ligger inden mandagens Superligakamp mod Randers FC som nummer to på topscorerlisten med ni scoringer kun overgået af Cesar Santin fra FC København.

Mens Hans Henrik Andreasen vil kunne skrive sig ind i historiebøgerne som A-landsholdsspiller nummer 754, kommer Martin Jørgensen, AGF, til at skrive sig ind som den kun syvende danske spiller med 100 landskampe.


Bruttotrup:

Størstedelen af truppen er tjekker ind til træningslejren på Hotel Hilton Airport mandag middag.

Efter træningspasset mandag eftermiddag deltager truppen i DBUs og TV2s store tv-show Dansk Fodbold Award 2010 i Wahlmans Saloner.

Truppen flyver til Århus tirsdag formiddag, og gennemfører en enkelt træning på NRGi Park klokken 19.00.

Billetsalget til kampen mod Tjekkiet foregår fra Billetnets mere end 200 on line-salgssteder samt over telefonen og internettet.

Kampen vises direkte på TV2.

Læs også:
Martin Jørgensen får landskamp nummer 100


Se landsholdet live mod Tjekkiet i Århus:
Billetsalg Danmark-Tjekkiet


Se landsholdet træne:
Landsholdets træningstider


Følg landsholdet på landsholdsklubben.dk


Landskampmagasinet:
Læs Landskampmagasinet Danmark-Tjekkiet i den elektroniske version her på siderne fra tirsdag den 16. oktober klokken 15.00.

Af: Lars Berendt - 08. november 2010, 12:14