Danmark sætter fokus på fairplay

I næste weekend starter en uges markering af fairplay i fodbolden verden over – i ungdoms- og breddekampe, i de øverste rækker, og ved landskampe. DBU er i den anledning sammen med de danske superligaklubber gået sammen om at sætte ekstra fokus på det vigtige budskab.

 

Årets FIFA Fair Play dag -plakat. Foto og red: Das Buro/DBU Grafisk


Et holdbillede – et budskab -12 Superliga-anførere.

For første gang er alle klubber i Superligaen gået sammen om at sende et samlet budskab om fairplay og respekt – både på og uden for banen. Det sker på en ny plakat lavet i samarbejde mellem DBU og de danske topklubber i anledning af FIFA Fair Play dag, der afholdes fra den 3. – 12. september 2011 i alle danske rækker, både lokalt og landsdækkende.

Formålet er at skabe fokus på fairplay igennem alle de danske rækker fra Superligaen og ned.

Nikolai Stokholm er anfører i FC Nordsjælland og er glad for sammen med sine kollegaer i Superligaen at være med til at sikre, at også fairplay bliver husket som et vigtigt element i fodboldspillet – uanset på hvilket niveau man spiller på:

”Fairplay er et tema, som jeg tror alle hold og spillere, inklusiv jeg selv, er bevidste om, og som vi også godt kan mærke, der er kommet mere fokus på i de senere år. Som spiller er vi jo også meget opmærksomme på, at vi er forbilleder og rollemodeller for mange børn og unge, der også ser på, hvordan vi opfører os. Selvfølgelig kan tingene en gang i mellem koge over på banen, der er jo ofte meget prestige og point på spil på topniveau, og der bliver da ofte gået til den. Men det skal naturligvis altid være efter reglerne og på en fair måde – det er et vigtigt!,” lyder det fra FC Nordsjælland-anføreren.


Markeres både lokalt og i Parken

I hver lokalunion og i DM-rækkerne er der udvalgt kampe, der sætter ekstra fokus på fairplay og respekten for spillet.

FIFA Fair Play dag dækker dog ikke kun klubberne. Også ved næste tirsdags vigtige EM-kvalifikationskamp mod Norge i Parken vil fairplay blive yderligere markeret med blandt andet budskaber fra de to holds anførere.

Og netop bevidstheden om, hvad de bedste spillere gør og siger, er et vigtigt signal ifølge Nikolai Stokholm:

”Jeg synes, det er en rigtig god ting, at man holder fokus på fairplay som en vigtig del af fodboldspillet, og man allerede i de mindste rækker har det som et fokusområde – men igen også i de øverste rækker. For det er da klart, følger vi det ikke – jamen, hvorfor skulle børnene og de unge det - så plakaten forpligtiger! Hver gang vi stiller op til noget, forpligtiger vi os jo samtidig både som person og som repræsentant for klubben. Vi hæfter for budskabet og skriver dermed også under på, at vi også i hverdagen vil være med til at udbrede fairplay i klubben. Så jeg håber, at alle klubber vil tage plakaten til sig og hænge den op i klubben eller derhjemme. Jeg synes jo faktisk også, den er blevet meget fed,” slutter en tilfreds Stokholm.


Læs mere om FIFA fairplay dag og fairplay – www.dbu.dk/fairplay.
Se den nye plakat i pdf. format her eller download den som baggrundsskærm - Baggrundsskærm 1920x1080 / Baggrundsskærm 1280x1024.


 

Af: Pia Schou Nielsen - 29. august 2011, 14:46

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første