Erfaren ny U18-landstræner

Nils Nielsen skifter tilværelsen i Brøndbys klubhus ud med en dagligdag som ungdomslandstræner, når han overtager U18-landsholdet fra starten af det nye år. Udviklingen af ungdomsspillere er den tidligere Brøndby træners store passion, og han ser frem til at arbejde med spillerne fra netop denne årgang.

Som tidligere ungdomstræner i blandt andet OB, FCK og Brøndby IF, og tidligere U15- og U16-talenttræner hos DBU, kender Nils Nielsen allerede mange af de ungdomsspillere, som han kommer til at arbejde med som ny U18-landstræner. Og han er meget positiv over netop årgang 94, som i første omgang primært vil udgøre landsholdstruppen under 18 år.

”Lige præcist årgang 94 er en ekstremt spændende årgang. Der er mange dygtige spillere på landsplan, og det bliver spændende at se, hvor mange af dem som kan klare sig på A-landsholdet i fremtiden. Det er jo det mål, vi arbejder efter på ungdomslandsholdene,” fortæller Nils Nielsen, som tidligere har trænet de nuværende A-landsholdsspillere Niki Zimling og William Kvist.  

Med ansættelsen af 40-årige Nils Nielsen får DBU ikke kun en træner, som har arbejdet med dansk eliteungdomsfodbold i mange år, men også et kendt ansigt internt i organisationen. Den kommende U18-landstræner har siden 2000 fungeret som instruktør på DBUs A-uddannelse og er tidligere talenttræner for U15 og U16. Det er udviklingsdelen, som holder Nils Nielsen i ungdomsfodbolden.

”Jeg gør meget ud af at klargøre spillerne til det næste trin. Jeg vil gerne hjælpe til, at de udvikler sig mentalt og bevidstgøre dem om de udfordringer, de står overfor. Analyse i fodbold kan også være uden for banen,” konkluderer den erfarne ungdomstræner, som hos DBU opfattes som én af landets skarpeste analytikere i dansk ungdomsfodbold.

Nils Nielsen overtager posten fra Per Andersen, som har varetaget både U18- og U19-landsholdet, men som i forbindelse med en omstrukturering skal lægge alt sin energi i det ældste af de to hold.

 

Af: Maria Bach - 05. december 2011, 16:14