Historisk finale i DBUs U21 turnering

Gårsdagens finale i DBUs U21 turnering mellem AB Tårnby og FC Egedal blev historisk, da fusionen AB Tårnby med en sejr på 7-5 over FC Egedal vandt klubbens første medaljer, tilmed af guld, i DBU regi.

Billeder taget af AB Tårnbys fotograf Karsten Lund
De ca 200 fremmødte tilskuere blev vidner til en underholdende og dramatisk finale i DBUs U21 turnering mellem AB Tårnby og FC Egedal.
 
AB Tårnby indledte kampen bedst men formåede ikke at udnytte deres chancer. Som første halvleg skred frem overtog FC Egedal spil og chancer, og det var derfor fortjent da Thomas Vagner i kampens 42. minut opfangede en hurtig stikning og udnyttede et tøvende AB Tårnby-forsvar til at bringe FC Egedal foran 1-0.
 
Pause-teen var dog knap blevet sunket af alle spillere inden én af kampens helt store spillere, AB Tårnbys Patrick Knudsen, havde bragt balance i kampregnskabet med sin scoring til 1-1.
 
Umiddelbart efter scoringen sørgede FC Egedals Mathias Pointinger for lidt unødig dramatik, da han i forbindelse med en nærkamp slog en modspiller og herefter korrekt blev udvist af kampens dommer.
 
Trods overvægt i spil og chancer lykkedes det ikke for AB Tårnby at vende spillet, og de to holds spillere måtte derfor ud i forlænget spilletid.
 
Der skulle dog kun gå et lille minut før at bolden igen fik netmaskerne til at blafre, og igen var det AB Tårnbys Patrick Knudsen der scorede. FC Egedals ti tilbageværende spillere på banen kæmpede dog forbilledligt, og i de døende sekunder af den forlængede spilletids 1. halvleg lykkedes det for Michael Schantz at udligne til 2-2.
 
Den stilling holdt sig kampen ud, hvorfor vinderen af U21 turneringen skulle findes ved afgørelse efter straffesparkskonkurrence.
Her viste spillerne fra AB Tårnby at have de bedste nerver, og efter konkurrencens niende spark befandt AB Tårnbys Dennis Killdemoes' sig pludselig nederst i bunken af jublende spillere, efter netop at have scoret til slutresultatet 7-5.
 
Som det synlige bevis modtog spillerne fra AB Tårnby guldmedaljer, pokal samt en check på kr. 5000,- imens der var sølvmedaljer til de tabende finalister fra FC Egedal.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første