U17: VM-truppen til Mexico

U17-landstræner Thomas Frank har i dag sat navn på de 21 spillere, der i juni skal med til U17-VM i Mexico. Nye i truppen i forhold til EM er Casper Radza, Jacob Laursen og Kristian Lindberg.

Det er ikke mange uger siden, at det danske U17-landshold imponerede ved EM, hvor holdet sejrede i alle tre indledende kampe og derefter dominerede semifinalen mod Tyskland, som dog desværre blev tabt med 2-0.

Den flotte indsats betød også, at U17-landsholdet som det første ungdomslandshold for herrer nogensinde kvaliferede sig til VM, der finder sted i Mexico fra den 18. juni. Her har holdet fået en meget hård lodtrækning, som betyder, at de indledende kampe byder på modstand fra Brasilien, Elfenbenskysten og Australien.

Danmark tre indledende kampe skal spilles henholdsvis den 20, 23. og og 26 juni. De to første kampe i Guadalajara og den tredje i Queretaro, hvor A-landsholdet til VM i 1986 spillede mod Tyskland og Spanien.

Kæmpe potentiale
De to bedste fra hver gruppe samt de fire bedste 3ere fra de seks puljer kvalificerer sig til ottendedelsfinalerne. Landstræner Thomas Frank ser frem til VM og den hårde modstand

"Vi glæder os meget til VM, som bliver en rigtig stor oplevelse og god erfaring for alle. Det bliver tre spændende og hårde kampe, som vi ser frem til i den indledende pulje. Vi har  tidligere, måske lidt atypisk dansk, meldt ud, at vi tror meget på os selv og vores egne evner, og vores målsætning denne gang er da også at kvalificere os videre fra gruppen," siger Thomas Frank som ser store muligheder i det unge danske hold.

"Der er ingen tvivl om, at det er en rigtig dygtig årgang, hvor vi længere sigt vil se flere spillere end normalt slå igennem på både Superliga- og landsholdsniveau. Der er et kæmpestort potentiale, og vi så under EM, at bredden er virkelig stor i truppen, hvilket krydret med individualister, der kan afgøre fodboldkampe, skal gøre forskellen for os i Mexico," slutter en optimistisk Thomas Frank, der har udtaget de 18 spillere fra EM samt Casper Radza, Jacob Laursen og Kristian Lindberg til VM-truppen.

U17-landsholdet rejser til Mexico den 12. juni og spiller sandsynligvis en venskabskamp på mexicansk jord inden den første VM-kamp den 20. juni mod Brasilien. Her på siden vil slutrunden blive dækket via nyheder, et VM-tema og holdets Facebook-gruppe.

Læs mere
U17: Her er VM-modstanderne
Se mere om U17-VM på fifa.com
Følg U17-landsholdet på Facebook
Se videoer fra U17-EM i Serbien


Truppen til VM i Mexico

 

Af: Martin Skriver - 23. maj 2011, 08:59

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første