Thomas Vejlgaard stopper

Stigende fokus på erhvervskarrieren betyder mindre fokus på dommeropgaverne, og det får Thomas Vejlgaard til at lægge fløjten på hylden efter otte sæsoner som Superligadommer og fem sæsoner som FIFA-dommer.

Superligaen fortsætter uden én af dens mest erfarne dommere.

Thomas Vejlgaard har besluttet at indstille sin dommerkarriere med øjeblikkelig virkning i en alder af blot 38 år.

”Jeg har gennem den seneste sæson haft svært ved at få mit arbejdsliv og privatliv til at harmonere med mine opgaver som dommer. Og i forbindelse med mine seneste kundeaftaler må jeg konstatere, at det ikke længere er muligt at kombinere min erhvervskarriere med min dommerkarriere,” forklarer Thomas Vejlgaard, som er konsulent og partner i en virksomhed inden for forretningsudvikling, og uddyber:

”Jeg har dømt fodbold de fleste weekender i snart 24 år, så dommermæssigt har jeg absolut ikke noget til gode. Jeg har fået opfyldt nogle ønsker og mål, som jeg ikke havde turde drømme om for 20 år siden. Nu vil jeg i stedet se tilbage på nogle store oplevelser med mange gode kolleger. Og samtidig sende en tak til DBUs Elitedommergruppe for at have givet mig mulighederne og for at have forståelse for min beslutning.”

Thomas Vejlgaard tog sit dommerkort i 1988, og debuterede i Superligaen fra sæsonstarten 2002/2003 efter tre sæsoner i 1. Division. Han er noteret for 118 kampe i den bedste hjemlige række, og har været påsat til i alt 54 internationale opgaver som enten dommer eller fjerdedommer.

”Det er en meget ansvarlig og forståelig beslutning, Thomas Vejlgaard har truffet. Vi vil gerne takke ham for hans indsats gennem årene som dommer i vores bedste turneringer. Han er faglig særdeles kompetent, og når han har fået organiseret sine erhvervsmæssige udfordringer, håber vi meget at se ham som dommerudvikler,” udtaler formanden for DBUs Elitedommergruppe, Kaj Østergaard.

DBUs Elitedommergruppe opnormerede ved sæsonstarten sidste sommer truppen af dommere i Superligaen til 14, da Michael Tykgaard blev rykket op som Superligadommer.

Gruppen vurderer fortsat, at Superligaens nuværende struktur med 198 kampe betyder, at det ideelle antal faste dommere til kampene i landets bedste række skal være mellem 12 og 14, og fortsætter derfor med de resterende 13 dommere i forårssæsonen.

Af: Lars Berendt - 16. marts 2011, 15:41

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første