Laursen og Hermansen stopper

Sidste sæson som Superligadommere for Emil Laursen og Anders Hermansen, som begge satser på deres erhvervskarrierer. Elitedommergruppen udtager truppen til den kommende sæson i Superligaen sidst i juni.

Det danske Superligadommer, Emil Laursen stopper sammen med sin dommerkollega, Anders Hermansen, efter denne sæson. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Superligaen mister 20 års erfaring blandt dommerne, efter Emil Laursen og Anders Hermansen har besluttet at indstille deres karrierer med udgangen af denne sæson.

For såvel den tidligere FIFA-dommer, Emil Laursen, som den nuværende FIFA-dommer, Anders Hermansen, er der tale om et bevidst fravalg af dommerkarrieren til fordel for erhvervskarrieren.

Emil Laursen, 41 år, tog sin dommereksamen i december 1985, og debuterede som dommer i Danmarksturneringen i 2. Division 1997 og i 1. Division i 1998. Med sin debut i Superligaen i sommeren 2000 er han dermed i gang med sin 12. sæson i landets bedste række.

For fire år siden mistede Emil Laursen sin status som international dommer efter seks sæsoner, men idet han rent objektivt overholder kriterierne for at fungere som FIFA-dommer, har han også siden været udtaget til en række opgaver som assisterende dommer til europæiske klubkampe.

”Jeg traf beslutningen sidste efterår, og orienterede dengang både Elitedommergruppen og mine kolleger. Jeg føler stadig stor glæde og motivation ved dommergerningen og opgaverne på højeste niveau, men jeg har nået en alder, hvor jeg falder for aldersgrænsen om fire år. Derfor vælger jeg at prioritere min erhvervskarriere højest på dette tidspunkt i mit liv,” udtaler Emil Laursen, som til daglig er afdelingsdirektør i Nykredit.

Emil Laursen dømte på grund af et længere skadesforløb i går sin kun femte kamp i denne sæson, og med kampen mellem Lyngby Boldklub og SønderjyskE søndag eftermiddag er han oppe på en øjeblikkelig total på 166 kampe i Superligaen.

Anders Hermansen, 39 år, tog sin dommereksamen i december 1990, og gjorde kometkarriere efter sin debut i 2. Division i 2002. I 2003 dømte han i 1. Division, i 2004 blev han Superligadommer og allerede året efter opnåede han FIFA-status.

”Jeg har haft mange gode oplevelser som dommer herhjemme og ude i Europa. Men jeg har benyttet de seneste par måneder til at føle efter, hvordan mit privatliv og min erhvervskarriere fungerer sammen med de stadigt stigende krav og forventninger til os som dommere på højeste niveau. Jeg er sikker på min beslutning, og lægger fløjten fra mig med en god følelse,” forklarer Anders Hermansen, og uddyber:

”Jeg har en krævende stilling hos Microsoft, og derfor har min dommergerning naturligvis gjort store indhug i mit privatliv, som jeg med vores andet barn på vej nu vil give mig mere til. Derfor har jeg meddelt Elitedommergruppen og fortalt mine kolleger, at jeg stopper efter denne sæson.”

Afsked med to dygtige dommere

Kampen mellem HB Køge og FC København søndag eftermiddag var Anders Hermansens 14. kamp i landets bedste række, og han er dermed blandt de mest benyttede dommere i Superligaen i denne sæson. Han er sammenlagt noteret for 126 kampe i Superligaen.

”Det er to dygtige dommere, vi kommer til at sige farvel til. De har begge været ude i Europa og hentet international erfaring med hjem til Superligaen. Der ligger modne, personlige overvejelser bag deres beslutninger, og det respekterer vi,” udtaler formand for DBU’s Elitedommergruppe, Kaj Østergaard, og forstætter:

”Vi skal heldigvis ikke sige farvel til dem endnu. Vi står overfor en spændende afslutning på Superligaen, og der er vigtige opgaver til både Emil og Anders i den resterende del af forårssæsonen, så de kommer i enhver henseende til at stoppe på toppen.”

Elitedommergruppen arbejder typisk med mellem 12 og 14 dommere i Superligatruppen per sæson, og derfor er det ikke givet, at afskeden med de to erfarne dommere automatisk betyder oprykning af én eller to nye dommere.

Elitedommergruppen vil først efter sæsonafslutningen i Betsafe Divisionen vurdere potentialet blandt dommerne i landets næstbedste række, og derefter – formentlig i sidste uge i juni – offentliggøre truppen af Superligadommere for sæsonen 2012-2013.

 

Af: Lars Berendt - 16. april 2012, 10:03

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første