Andreas Cornelius udtaget til landsholdet

Landstræner Morten Olsen meddeler, at Andreas Cornelius er i landsholdstruppen til VM-kvalifikationskampen mod Tjekkiet lørdag den 8. september. Definitivt afbud fra Niki Zimling.


Foto: www.fodboldbilleder.dk


Landstræner Morten Olsen offentliggør torsdag formiddag, at FC Københavns 19-årige angriber, Andreas Cornelius, er med i landsholdstruppen til VM-kvalifikationskampen mod Tjekkiet lørdag den 8. september i Parken.

”Det er gået stærkt for Andreas. Det er første gang, han kommer i A-landsholdstruppen, så for at give ham og FC København den bedst mulige forberedelse til deres kvalifikationskamp mod Lille i går aftes uden at skulle forholde sig til landsholdet, var det aftalt med klubben, at vi i første omgang ”reserverede” ham til en plads i U21-landsholdstruppen”, forklarer Morten Olsen, og uddyber:

”Han er en jo en meget ung mand, men har gjort det godt i både Superligaen og i klubbens internationale kampe. Jeg forventer, at han udover sine spillemæssige kvaliteter kan bringe energi og spilleglæde med ind i truppen.”

Andreas Cornelius har spillet 21 ungdomslandskampe fordelt med seks på U18-landsholdet, 14 på U19-landsholdet og et kvarter i U21-landsholdets kvalifikationskamp på Færøerne tidligere på måneden, hvor han kom på banen i stedet for det danske holds målscorer, Simon Makienok.

Idet den reelle udtagelse af Andreas Cornelius til A-landsholdet var aftalt mellem Morten Olsen og U21-landsholdstræner Morten Wieghorst, som formelt havde spilleren i sin trup ved offentliggørelsen tirsdag middag, forventer Wieghorst ikke at udtage en anden spiller til sin trup, men lader under alle omstændigheder muligheden for at inkludere ekstra spillere til truppen åben til efter weekendens kampe.

Mens udtagelsen af Andreas Cornelius var planlagt, kommer afbuddet fra Niki Zimling derimod som en ærgerlig men alligevel ikke stor overraskelse for landstræneren.

”Vi ville have givet Niki lang snor til at kunne melde sig klar til landskampen, men desværre var hans skade præcis så slem som frygtet, og derfor skal vi se os om efter alternativer i forbindelse med, at vi fortsat har tre pladser åbne i truppen,” forklarer Morten Olsen.

Årsagen til, at truppen består af 23 spillere inklusiv tre målmænd, er, at det internationale fodboldforbund, FIFA, nu har udvidet antallet af spillere i de officielle trupper til kvalifikationskampene til 23, hvilket er identisk med truppernes størrelse ved VM-slutrunden.

Tidligere har bruttotrupperne op til kvalifikationskampe kunnet bestå af et ubegrænset antal spillere, men den officelle trup, som skulle oplyses 75 minutter inden kampstart, måtte maksimalt bestå af de 11 spillere i startopstillingen og syv indskiftningsspillere.

I denne kvalifikationsturnering må truppen således bestå af de 11 spillere i startopstillingen og 12 spillere på bænken, hvoraf de to skal være målmænd.

Morten Olsen har til kvalifikationskampe tidligere haft en tredje målmand som skjult reserve udenfor den officielle trup og placeret på tribunen i tilfælde af en skade til én af de øvrige to målmænd.

Med 20 spillere i den foreløbige trup er der endnu tre åbne pladser, som Morten Olsen vil besætte, inden landsholdstruppen samles på Hotel Marienlyst i Helsingør mandag middag.

Navnene på de pågældende spillere vil blive oplyst her på siderne i den rækkefølge, de bliver udtaget.

Kampen mod Tjekkiet er landsholdets første i VM-kvalifikationsturneringen og den eneste på hjemmebane dette efterår.

Til oktober møder holdet Bulgarien og Italien på udebane.

Se opdaterede trup her


Læs også:

Comeback til Thomas Kristensen
Billetsalg Danmark-Tjekkiet

Af: Lars Berendt - 30. august 2012, 11:13

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første