Christian Poulsen stopper på landsholdet

Landsholdets formelle anfører, Christian Poulsen, har valgt at indstille sin landsholdskarriere efter 92 kampe med deltagelse ved to VM-slutrunder og to EM-slutrunder.Foto: www.fodboldbilleder.dk

Christian Poulsen, 32 år, har valgt at stoppe på landsholdet.

Det sker efter en karriere, der har budt på 92 landskampe og seks mål med deltagelse i to VM-slutrunder og to EM-slutrunder.

Christian Poulsen debuterede på landsholdet som 21-årig mod Holland i november 2001, efter han tidligere samme sommer med stor succes havde fået sin debut på U21-landsholdet.

Uden at have deltaget i kvalifikationsturneringen fik han spilletid i alle tre gruppekampe ved VM-slutrunden i Japan og Sydkorea i sommeren 2002. Han var derefter med i fem af kvalifikationskampene til EM-slutrunden i Portugal i 2004, hvor han var med i tre af holdets fire kampe. 

I de efterfølgende fire år spillede han ikke færre end 34 landskampe, desværre uden at holdet kvalificerede sig til VM-slutrunden i Tyskland i 2006 og EM-slutrunden i Schweiz og Østrig i 2008. Det var imidlertid en periode med stor personlig succes for midtbanespilleren, som blev kåret til Årets Spiller i såvel 2005 og 2006.

Han var efterfølgende med til at kvalificere landsholdet til VM-slutrunden i Sydafrika i 2010 og igen til EM-slutruden tidligere denne sommer, hvor han var med i syv af kvalifikationskampene.

Den velovervejede beslutning er truffet netop efter sommerens EM-slutrunde, hvor Christian Poulsen kun fik spilletid som indskiftningsspiller i den sidste gruppekamp mod Tyskland.

”Jeg er lykkelig og meget stolt over min karriere på landsholdet. Jeg var kun 22 år, da jeg var med ved VM-slutrunden i 2002, og kan se tilbage på mange spændende kampe og fire slutrunder med landsholdet,” udtaler Christian Poulsen, og uddyber:

”Min beslutning skyldes ikke manglende ambitioner efter 10 år som landsholdsspiller. Men der er kommet yngre spillere til, som står foran mig, og dermed er min betydning for holdet ikke længere den samme. Jeg synes derfor, det er en fair beslutning at overlade pladsen i truppen til nye kræfter her inden, holdet starter på den nye kvalifikationsturnering.”

”Jeg vil savne vores helt specielle sammenhold i truppen, og ønsker mine holdkammerater og trænerne alt det bedste fremover. Og vil også gerne takke Morten Olsen for hans betydning for min karriere på både landsholdet og mine klubhold. Han har været fantastisk for mig og for landsholdet,” slutter Christian Poulsen.

Christian Poulsen har drøftet sin beslutning med Morten Olsen, som udnævnte ham til anfører efter Jon Dahl Tomassons karrierestop efter VM-slutrunden for to år siden, og som har fuld forståelse for anførerens beslutning:

”Christian har haft en uvurderlig betydning for landsholdet i alle sine 10 sæsoner som landsholdsspiller. Han har været med til at vinde mange afgørende bolde, har selv sendt mange afgørende afsted og dermed vundet kampe for os. Også udenfor banen har hans professionelle indstilling været med til at løfte intensiteten og konkurrenceniveauet i truppen,” komplimenterer Morten Olsen sin nu tidligere anfører, og fortsætter:

”Det har selvfølgelig ikke været let for Christian at miste sin faste plads på holdet, men han har optrådt loyalt og professionelt hele vejen igennem. Udover sin landsholdskarriere har han spillet for nogle af de største klubber i de største ligaer og i den største klubturnering, Champions League. Han var selv med til at skubbe andre spillere ud, da han kom ind på holdet for 10 år siden, og nu træffer han så en forståelig og logisk beslutning for sig selv. Vi har meget at takke ham for.”

Med 92 landskampe slutter Christian Poulsen sin landsholdskarriere som den niende mest benyttede landsholdsspiller i landsholdets 104-årige historie.

Han har repræsenteret FC København, FC Schalke 04, Sevilla FC, Juventus FC, Liverpool FC og senest Evian Thonon Gaillard som landsholdsspiller.

Christian Poulsen overvejer i disse dage, hvor hans fremtidige karriere på klubplan skal fortsætte.

Læs portrættet af Christian Poulsen i Landskampmagasinet Danmark-Rusland fra 29. februar i år her.


Af: Lars Berendt - 06. august 2012, 14:51

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første