Talenterne blev hyldet

Traditionen tro blev DBU’s Talentpriser 2012 for U17, U19 og U21-årgangene uddelt ved dagens pressemøde om udtagelsen af årets Ligalandshold – et pressemøde, hvor der i høj grad var fokus på dansk talentudvikling.


Andreas Christensen Årets DBU Talent, U17. Derudover Viktor Fischer og Jores Okore også kåret for henholdsvis U19- og U21-årgangen. Foto: www.fodboldbilleder.dk. 


Aldrig tidligere har der været så meget fokus på dansk talentudvikling – i medierne, i topklubberne og på de danske landshold. Nye navne og talenter dukker op i stor stil i disse år i de danske superligaklubber og på ungdomslandsholdene.

Og derfor synes det også helt på sin plads, at man forud for dagens pressemøde med udtagelse af Ligaandsholdet satte fokus på dansk talentudvikling anno 2012.

Først gennem et oplæg af U21-landstræner Morten Wieghorst, der gjorde status for talentudviklingen anno 2012 – efterfulgt af den traditionelle talentprisoverrækkelse ad DBU's Talentpris for U17. U19 og U21 (tidligere Arlas talentpris.).

Og det var tre glade fodboldtalenter, der modtog hyldesten – således blev Jores Okore (FCN) kåret til Årets DBU Talent, U21, Viktor Fischer (Ajax Amsterdam) fik prisen som Årets Talent, U19 mens Andreas Christensen (Chelsea FC) modtog prisen som Årets DBU Talent, U17.

Herunder begrundelserne for de tre pris-modtagere:

Jores Okore årets U21-talent

For kun en måned siden blev han hyldet til Årets Talent 2012 i Cirkusbygningen i København, og mandag blev han så hyldet som Årets DBU Talent, U21.

I begrundelsen lyder det:

”Jores Okore har en imponerende acceleration og en meget veludviklet evne til at bruge sin rigtig gode fysik effektivt i nærkampe. Han forsvarer generelt sit mål med ’et stort hjerte. Han er ærgerrig og nysgerrig i forhold til spillet, samtidig med, at han er ambitiøs og ydmyg; Karakteristika som vil bære ham fremad i årene der kommer. Allerede i slutningen af 2011 fik han debut på det danske A-landshold og blev dansk mester med FC Nordsjælland 2012, i en sæson hvor han var meget vigtig for sit hold. Sidst men ikke mindst har han fået sin CL-debut i år, og er også udnævnt som en meget ung viceanfører i sin klub.”

Viktor Fischer Årets U19-talent

18-årige Viktor Fischer må siges i den grad i 2012 at have slået sit navn fast i både Danmark og i Holland, hvor den 18-årige angriber til dagligt spiller i Ajax Amsterdam. Senest startede den målfarlige angriber inde for første gang, da Ajax mødte Real Madrid i Champions League.

I begrundelsen fra U19-lyder det:

”Viktor er en moderne målscorer og kan spille alle fire positioner fremme. Han har ligeledes mange færdigheder og specielt hans afslutningsfærdigheder er på meget højt niveau. Han er uforudsigelig i afslutningsøjeblikket og meget ærgerrig som spiller og målscorer. Som person er han utroligt målrettet og dedikeret og sætter overliggeren meget højt, det gør at han altid trækker sine medspillere med op på et højt niveau. Hvis Viktor fortsætter sin målrettet, dedikeret og ydmyge tilgang til sin udvikling som fodboldspiller, så kan han blive Danmarks næste målscorer på internationalt topniveau.”

Viktor Fischer var også i 2012 nomineret til Årets Talent ved Dansk Fodbold Award 2012.

Andreas Christensen årets U17-talent

Andreas Christensen, eller ’AC’ som han kaldes af kolleger og trænere er en talentfuld dansk spiller, der i vinters kunne se flere storklubber kæmpe om en underskrift. Chelsea fik den eftertragtede autograf, hvor den 16-årige landsholdspiller startede i sommers på klubbens. Også på landsholdet har den unge tidligere Brøndby-spiller vist stort talent:

I begrundelsen lyder det:

”AC besidder en imponerende spilintelligens og er forudseende i sit spil. Da han samtidig har mod og flair med bolden, har han haft en vital rolle på det danske U17-landshold på alle niveauer. Når han som midtstopper fører bolden frem er det en fryd at se på, hvordan han med stor sikkerhed og præcision iscenesætter sine holdkammerater med fine indspil eller diagonaler. Når vi skal forsvare, løser han sine opgaver med stort ansvar og kvalitet. Han er stærk i hovedspillet og i mand imod mand duellerne.

Han har præsteret på et flot niveau i år og specielt i Syrenka Cup viste Andreas hvilket talent og potentiale han indeholder. Usvigelig sikker i det defensive arbejde samt et stort aktiv i offensiven krydret med 2 mål og en rolle som matchvinder i finalen.

Vi har vurderet at AC er så langt i sin udvikling, at vi i det nye år vil benytte hans kvaliteter på U18 landsholdet og dermed spille med en årgang over. Andreas er en stille dreng med en beskeden indstilling til hans store talent. Han har ikke behov for at fortælle så meget om det han kan, men arbejder hver dag på at blive endnu dygtigere og udvikle sit talent yderligere.”

Det er en jury af udvalgte danske ungdomslandsholdstrænere og sportsjournalister, der vælger de tre modtagere af DBU's Talentpris,

Se oversigten over tidligere vindere af DBU’s Talentpris

Af: Pia Schou Nielsen - 10. december 2012, 12:31

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første