Dårlig dansk EM-test mod Rusland

Danmark tabte 2-0 i den første test inden EM mod et russisk hold med mere skarphed end hos danskerne.


Rusland parkerede for en stund de danske forhåbninger om EM-succes, da russerne besejrede et tamt dansk landshold 2-0 i Parken.

To langskud i første halvleg gjorde forskellen. Første gang allerede efter tre minutter, da Shirokov fladt listede bolden i mål, og så kort før pausen, da Arshavins afslutning knækkede for næsen af Thomas Sørensen, der måtte påtage sig ansvaret for scoringen.

Så på en aften, hvor Eriksen aldrig fik vist sit store talent, hvor Bendtner viste mangel på kampform, og hvor Daniel Agger var savnet som styrmand i defensiven var der ikke noget at sige til, at Rusland vandt

Russisk chokstart
Havde de danske spillere forventet en blød start på landsholdsåret, så blev de hurtigt klogere. Fra kanten af feltet fik Roman Shirokov lidt for meget plads, og så listede han bolden langs jorden og over i det fjerneste hjørne. 1-0 til en flok løbevillige russere allerede efter 3 minutter.

I første halvleg var to danskere de mest i øjenfaldende. Nicklas Bendter på grund af halvlegens største afbrænder og ansigtsmasken, der skulle beskytte angriberens brækkede næse, og så Simon Poulsen som det spillemæssige lyspunkt.

Defensivt lavede venstreback godt nok en fæl kikser og forærede russerne en unødvendig chance. Til gengæld var Poulsen bedste dansker fremad banen, hvor han målrettet ofte var katalysatoren i de danske angreb.

Målrettet russer
Målrettet var også den russiske stjerne Andrey Arshavin, da han kort før pausen vristede sig fri og langt ude fra sparkede på mål.

Bolden knækkede lige før Thomas Sørensens målhandsker, og efterlod den danske keeper som skurken, der burde have afværget den russiske føring på 20. Et drop af 100-kamps-jubilaren, der generelt ikke havde en af sine bedste aftener.

Så måtte danskerne tøffe til pause akkompagneret at en pibekoncert fra tilskuerne, der med et forrygende efterår i frisk erindring formentlig havde forventet meget mere af de danske spillere.

Et frisk pust
Det forsøgte Lasse Schöne og Tobias Mikkelsen at rette op på i anden halvleg, hvor de erstattede Dennis Rommedahl og Michael Krohn-Dehli på kanterne. Og det lykkedes faktisk for de to spillere. Det forsøgte Lasse Schöne og Tobias Mikkelsen at rette op på i anden halvleg, hvor de erstattede Dennis Rommedahl og Michael Krohn-Dehli på kanterne. Og det lykkedes faktisk for de to spillere.

Christian Poulsen, Michael Silberbauer, Jakob Poulsen og Mads Junker fik også chancen for at vise sig frem, men ingen af dem kunne vende indtrykket af et dansk hold langt fra EM-form. Og så vandt russerne altså 2-0.

Olsen og Sørensen enige: et drop

Det så ikke godt ud, da Andrei Arshavin bragte Rusland på 2-0 kort før pausen. Russerens afslutning lignede ikke verdens skarpeste, og både landstræner Morten Olsen og Thomas Sørensen var enige. Det var et drop.

"Thomas lavede en fejl, og det må han tage på sin kappe," siger Morten Olsen til TV 2 Sporten.

Og Thomas Sørensen er heller ikke manden, der stikker af fra den kendsgerning, at det så skidt ud: "Der er ingen undskyldninger fra min side. Den tager jeg på min kappe," siger 100-kamps jubilaren. "Den skal ikke gå ind - og det gør den heller ikke til EM. Jeg mister den havvejs i flugten, og så går den forbi mig."

Og Thomas Sørensen er heller ikke manden, der stikker af fra den kendsgerning, at det så skidt ud: "Der er ingen undskyldninger fra min side. Den tager jeg på min kappe," siger 100-kamps jubilaren. "Den skal ikke gå ind - og det gør den heller ikke til EM. Jeg mister den havvejs i flugten, og så går den forbi mig." Af: www.sporten.tv2.dk - 29. februar 2012, 22:39