Et helt nyt landshold ser dagens lys

Dansk Boldspil-Union skrev ny landsholdshistorie, da man på DBU’s bestyrelsesmøde i weekenden besluttede at oprette et futsal-landshold, der allerede i april skal spille deres første landskamp mod Tyskland. DM i februar skal afgøre bruttotruppen til det første danske landshold – et DM, der livestreames på Kanalsport. Læs også her meget mere om DM i Futsal.

Også i år vil jyske Sæby IF og københavnske Sport Italia skulle kæmpe om guldet ved DM i Futsal i Vejen. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Det er ikke hver dag, at DBU kan meddele, at der oprettes et nyt landshold – og især ikke et første af sin slags!

I weekenden skrev DBU’s bestyrelse dog endnu et kapitel i DBU’s landsholdshistorie, da det blev besluttet at oprette et dansk landshold i den teknisk betonede fodboldform, futsal. En sport, der ikke kun har vundet indpas i Danmark i de senere år, men efterhånden er en etableret sportsgren under både FIFA og UEFA. Og nu vil Danmark altså også få sit eget landshold og følger i fodsporene af mange store futsalnationer i især Syd- og Østeuropa og opretter et dansk futsal-landshold.

"Det er rigtig glædeligt, at vi om ikke ret længe vil kunne præsentere et nyt landshold i futsal. Vi har siden 2006 arbejdet målrettet med futsal i Danmark, senest ved at oprette en liga. Vi har ligeledes set, hvordan sporten også har vundet publikum på grund af det høje tempo, og de seværdige detaljer," lyder det fra Ole Ladefoged, formand for DBUs Futsaludvalg. Han er glad for, at sporten, trods den lidt svære start, nu har vundet indpas mange steder i Danmark:

"Vi ser også, at flere og flere klubber nu opretter ’rene’ futsal-hold, der er gået hen og blevet specialister i sporten. Med et landshold vil vi forhåbentlig kunne skabe en endnu større interesse om sporten hos både fodboldspillere og klubberne, der igen vil kunne få flere til at dyrke det," lyder det fra Ole Ladefoged.

Dermed får DM i Futsal på herresiden en lidt større betydning end normalt. For ikke nok med, der står en plads i den europæiske UEFA Futsal Cup på spil – ligeledes vil deltagerne have mulighed for at gøre positiv opmærksom på sig selv og jagte de eftertragtede pladser på det første danske futsal-landshold.

"Ja, der vil være masser på spil for de fire hold, der jo er gengangere fra sidste år og som i den grad er garant for rigtig god underholdning og intense kampe. Men det er jo kun med til at gøre det ekstra spændende for både publikum og spillerne at være med til DM," slutter Ole Ladefoged.

DM i fodboldteknik

Og allerede i de kommende weekender vil interesserede således kunne få indblik i det teknisk betonede futsal, når de allerbedste futsal-hold i Danmark kæmper om DM-titler og guldmedaljer.

Glostrup-hallen lægger nemlig ramme til DM i Futsal lørdag og søndag den 28./29. januar for U17 og U19-drenge. Der er gratis adgang til arrangementet!

Se de deltagende hold og program her

Weekenden efter er det Vejen Idrætscenter, der lægger gulv og tribuner til DM for U18–piger samt kvinder, der begge spilles lørdag, mens herrerne spiller DM søndag. Her viser de fire deltagere, der alle fire også var med sidste år, at en satsning på futsal også giver pote.

Der er gratis adgang til arrangementet! Herre-DM i futsal livestreames desuden på Kanalsport. Et link vil blive lagt på dbu.dk, når DM spilles den 5. februar.

Se de deltagende hold og program her

Af: Pia Schou Nielsen - 24. januar 2012, 10:42

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første