Lucas Andersen med Ligalandsholdet

Landstræner Morten Olsen har udtaget AaB’s 17-årige Lucas Andersen til Ligalandsholdet efter afbud fra Søren Rieks. Følg Ligalandsholdet på landsholdsklubben.dk. Se Ligalandsholdets kampe på TV3+.

Landstræner Morten Olsen har to dage inden Ligalandsholdets afrejse til træningsophold og deltagelse i Kings Cup-turneringen i Bangkok modtaget sit tredje afbud.

Det kommer fra Søren Rieks, Esbjerg fB, som må melde forfald på grund af rygproblemer. Rieks har tidligere optrådt fire gange på Ligalandsholdet, og har spillet tre A-landskampe.

Som erstatning har landstræneren udtaget Lucas Andersen, som med sine kun 17 år foreløbig er noteret for 20 førsteholdskampe for AaB.

”Vi ser ikke kun på spillere, som kan være aktuelle for landsholdet i morgen. Vi bruger også Ligalandsholdets træningslejr i år til at se på spillere, som kunne blive interessante til A-landsholdet i overmorgen. Lucas er en særdeles talentfuld spiller, som både kan bruges på kanten men også centralt offensivt,” udtaler landstræner Morten Olsen med henvisning til, at der til Ligalandsholdstruppen i år er udtaget et par ekstra, unge spillere, ligesom U21-landsholdstræner Morten Wieghorst deltager på turen.

Lucas Andersen bliver med sine 17 år fire måneder den yngste spiller i en Ligalandsholdstrup, idet Mathias ”Zanka” Jørgensen, FC København, var 17 år og ni måneder gammel, da han spillede på Ligalandsholdet i januar 2008. Han fik 10 måneder senere debut på A-landsholdet som 18-årig.

Ligalandsholdet spiller tre kampe med det norske Ligalandshold som første modstander søndag den 15. januar klokken 16.30 lokal tid (10.30 dansk tid), derefter spiller holdet mod Sydkoreas OL-landshold onsdag den 18. januar klokken 16.10 lokal tid (10.10 dansk tid) inden kampen mod værtsnationen Thailands A-landshold lørdag den 21. januar klokken 19.00 (13.00 dansk tid).

Ligalandsholdet vandt Kings Cup-turneringen de seneste to gange, holdet deltog i den traditionsrige turnering i 2009 og 2010.

Ligalandsholdets kampe bliver vist direkte på TV3+.Læs også disse nyheder:

Afbud fra Rasmus Falk
Peter Nymann på Ligalandsholdet
Afbud fra Thorbjørn Holst
Ligalandshold med seks U21-spillere
Ligalandsholdstruppen 2012
Kings Cup 2012 kampprogram

Ligalandsholdet:

Du kan læse meget mere om målsætningerne for Ligalandsholdet, holdets historie og statistik her.

Af: Lars Berendt - 08. januar 2012, 15:52