Brasilianer bliver dansk landstræner

Aroldo Strack er netop ansat som Danmarks nye landstræner i futsal – og den erfarne futsaltræner fra Brasilien, glæder sig til at sætte futsal på ikke kun danmarkskortet men også det europæiske landkort. Adolfo Rodriquez ny assistenttræner.

DBU's nye landstrænerteam i futsal. Th. landstræner Aroldo Strack - tv. ass. landstræner, Adolfo Rodriquez. Foto: DBU


DBU udnævnte for fem år siden futsal som den nye, officielle form for indendørsfodbold herhjemme.

Sidste år besluttede DBU sig ligeledes for at synliggøre denne variation af fodbold yderligere herhjemme og internationalt med etableringen af et landshold. Og mandag skrev fodboldforbundet kontrakt med 33-årige Aroldo Strack som forbundets landstræner i futsal.

Futsal er en teknisk og tempofyldt sport, der lige som DBU’s nye landstrænerduo har rødder i det sydamerikanske, og som siden 2008 langsomt har vundet indpas i Danmark. Spillet spilles på en mindre bane uden bander men med en tungere bold end traditionelt indendørs. En boldsport, hvor kreativitet, temposkift, hurtig igangsættelse og driblinger er fundamentale redskaber til at vinde. Ligeledes er sporten ikke kun mere udviklende for spilleren med dens fokus på teknik og hurtighed, men også i høj grad underholdende for tilskuerne af samme årsag.

”Det er en fantastisk mulighed, at jeg har fået lov til at bidrage til at få et helt nyt dansk landshold op at stå – en utrolig spændende opgave, som jeg glæder mig meget til at komme i gang med. Det er stort at kunne være med til at skrive dansk landsholdshistorie! ” lyder det fra den nybagte landstræner i futsal, Aroldo Strack.

Den nye landstræner er bogstaveligt talt vokset op med futsal og startede selv som seksårig med sporten i Brasilien. Siden har fodboldtræneren, der også er indehaver af DBU’s A-licens, været med til at arbejde med sportsgrenen også i Danmark, da han flyttede hertil. Senest i både Herlev, hvor han med de nybagte sjællandsmestre netop er rykket op i ligaen, samt som konsulent for de tidligere firdobbelte danmarksmestre fra BGA.

”Futsal var en naturlig del af hele min opvækst hjemme i Brasilien, og derfor ligger futsal også som en naturlig del af mig. Som træner har det ligeledes altid været en del af min fodboldfilosofi, at futsal er en utrolig god sport til at udvikle spillere og det giver en masse andre løbemønstre og muligheder - især for børn,” siger landstræneren, der flere gange har være i hjemlandet som led i sin trænerudvikling.

Første opgave: Et nyt landshold

Til at hjælpe den nye landstræner med jobbet har DBU ansat assistenttræner Adolfo Rodriquez, der ligesom cheftræneren har været en del af BGAs futsal-hold og som navnet antyder ligeledes stammer fra Sydamerika, nærmere betegnet Chile. Og den nye landstrænerduo får travlt, da det nye landshold skal samles allerede i marts forud for den allerede planlagte landskamp mod Tyskland den 21. april.

”Jeg og Adolfo skal nu ud og finde de bedste spillere i Danmark, der skal udgøre det første landshold i futsal. Samtidig vil vi i den kommende tid arbejde med at finde en metode for, hvordan vi som træner og hold skal arbejde i landsholdsregi – herunder også at finde vores spillestil og system,” siger Aroldo, der har store forventninger med til det nye landshold:
”Jeg forventer, at spillerne på det kommende landshold møder ind med et stort engagement og en nysgerrighed på at være en del af et helt nyt landshold – og selvfølgelig tager det seriøst. At spille futsal er måske stadig nyt i Danmark, men sporten er stor i andre lande, og derfor forventer jeg alle giver deres maksimale og påtager sig sammen med os et ansvar for at komme rigtig godt i gang med holdet. Vi har nogle rigtige gode spillere i Danmark, så jeg har bestemt store ambitioner på både mine egne og holdets vegne,” slutter Aroldo Strack.

Glæde i DBU

Også i DBU er man glade for at kunne præsentere den nye landstrænerduo mandag.

”Vi er rigtig glade for at Aroldo Strack har takket ja til at blive ny landstræner og Adolfo Rodriquez har valgt at takke ja til at blive vores nye assistenttræner. Vi har efter min mening fundet to meget erfarne og dygtige herrer inden for futsal, som vi mener er de helt rigtige personer til arbejdet med det nye danske futsal-landshold. Vi har haft en god proces og flere dygtige kandidater. Nu gælder det dog ’det hårde arbejde’ med at få samlet de nye landsholdspillere. Vi har ligesom vores to nye landstrænere store forventninger om, at vi også i futsal med tiden kan gøre os gældende internationalt,” siger Troels Juhl Jensen, der fra DBU’s side har været ansvarlig for ansættelsen af de to nye trænere.

Internationalt har både UEFA og FIFA futsal på programmet. For mestreholdene spilles der således UEFA Futsal Cup, samt EM og VM for landshold.

Læs mere om futsal her - www.dbu.dk/futsal

Af: Pia Schou Nielsen - 05. marts 2012, 15:11

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første