Kvindelig linjedommer i 2. division

Frida Mia Klarlund Nielsen bliver den første kvindelige linjedommer i 2. division i de seneste 7 år, når hun på søndag deltager i kampen Nordvest FC-Næstved.


Frida Mia Klarlund Nielsen får i weekenden debut i herrernes 2. division. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Det er yderst sjældent, at der er kvindelige dommere på linjen i divisionerne. Men i weekenden er Frida Mia Klarlund Nielsen linjedommer i 2. divisionskampen mellem FC Nordvest og Næstved.

Frida Mia Klarlund Nielsen er til daglig hoveddommer i kvindernes 3F-Liga, men har netop bestået DBU’s fysiske test for herredommere, hvilket giver hende muligheden for også at være linjedommer i herrernes 2. division.

Når Frida Mia Klarlund Nielsen går på banen på Holbæk Stadion på søndag er det første gang i syv år, at der er en kvindelig dommer i en af de bedste rækker i Danmark. Sidst det skete var i november 2006, da Bettina Normann var linjedommer i 2. divisionskampen mellem Brønshøj og Skovlunde.

”Jeg er rigtig glad for, at jeg er nået så langt, og jeg glæder mig utrolig meget til kampen. Det bliver en stor oplevelse, og nu jeg er kommet et skridt nærmere mit mål om at blive den første kvindelige hoveddommer i 2. division,” siger Frida Mia Klarlund Nielsen

Også i DBU er der glæde på Frida Mia Klarlund Nielsens vegne.

”Det er dejligt, at vi igen har en kvindelig linjedommer med i 2. division. Vi håber på, at det vil give en synergieffekt, så flere piger og kvinder får lyst til at give sig i kast med dommergerningen. For selv om vi har haft fremgang i antallet af kvindelige dommere i de senere år, så er det stadigvæk sådan, at vi sagtens kan bruge flere kvindelige dommere, siger Kenneth Friis Nielsen teamleder for Dommerområdet i DBU.

Frida Mia Nielsen er 23 år gammel og tog sin dommereksamen i 2006 på DBU’s Dommercamp som bare 16-årig. Siden er det kun gået fremad, og i 2010 rykkede hun op som dommer i 3F-ligaen efter bare et halvt år som dommer i kvindernes 1. division. På søndag debuterer hun altså i herrernes 2. division som linjedommer.

Af: Kristina Nikoline Tullin - 25. april 2013, 14:30

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første