Bent Christensen ny U19-landsholdstræner

Bytte, bytte købmand 2: DBU henter Bent Christensen fra stillingen som assistenttræner i Brøndby IF til ny U19-landsholdstræner som erstatning for Thomas Frank, som bliver cheftræner i samme klub.


Foto: www.fodboldbilleder.dk


DBU ansætter Bent Christensen som ny U19-landsholdstræner.

Bent Christensen har været blandt kandidaterne til den endnu ikke besatte stilling som U18-landsholdstræner efter Nils Nielsen, som efter sommerens EM-slutrunde overtager ansvaret for Kvinde A-landsholdet.

Aftalen med den tidligere landsholdsspiller er derfor formelt uafhængig af Brøndby IF’s ansættelse af U19-landsholdstræner Thomas Frank som ny cheftræner i klubben, men er reelt set naturligvis sammenfaldende med Thomas Franks fratrædelse i DBU.

”Jeg synes, det er spændende at arbejde med de unge spillere. Jeg var meget glad for mit arbejde som ansvarlig for Brøndby’s U19-hold, og det gav mig også mulighed for at arbejde med omkring ungdomslandsholdene,” forklarer Bent Christensen om sin præference for arbejdet med talenterne, og uddyber:

”Mit kendskab til DBU’s arbejde med talentudviklingen og ungdomslandsholdene var inspirerende, og arbejdet med de største danske fodboldtalenter er den ene af de to årsager til, at jeg har været interesseret i en stilling i fodboldforbundet. Den anden årsag er deltagelsen i landstrænergruppen, hvor jeg ser meget frem til at dialogen og de den faglige sparring og inputs. Det virker som en utrolig spændende stilling.”

”Vi får en træner ind, som har spillet på højeste niveau, som er uddannet på højeste niveau, og som har haft succes som træner på både seniorniveau og med talentudvikling med Brøndby’s U19-hold, inden han blev hentet op til Superligaholdet, hvor han har bygget yderligere på. Vi får en træner ind som er ambitiøs og seriøs, og som qua sin indsigt kan være med til at rykke den danske talentudvikling endnu et step videre”, forklarer elitechef John Helt om ansættelsen af den tidligere europamester.

Bent Arensøe Christensen var med tilnavnet ”Turbo” professionel i en 15-årig periode fra 1985 til 2000, hvor han spillede for 1985-2000 Brøndby IF, Genclerbirligi (Tyrkiet), CD Compostela (Spanien), FC Olympiakos (Grækenland), Schalke 04 (Tyskland) og FC Servette (Schweiz), ligesom han spillede 33 kampe på DBU’s forskellige ungdomslandshold og opnåede 27 A-landskampe med spilletid under EM-slutrunden i 1992.

Efter sin aktive karriere tog han en merkonomuddannelse i virksomhedsøkonomi og organisation og læste jura på Københavns Universitet i to år, inden han indledte sin træneruddannelse, der i 2008 resulterede i den højeste danske og europæiske træneruddannelse, Pro Licens, som udbydes af DBU og det europæiske fodboldforbund, UEFA.

I 2002 overtog han ansvaret for Værløse, som han i første sæson stabiliserede i turneringen og året efter førte til oprykning til 2. Division.

Han var i perioden 2005 til 2011 chef træner for Brøndby IF’s U19-hold, hvor han havde ansvaret for den daglige planlægning og udførelse af træningen og den mere overordnede strategi for den enkelte spiller. I løbet af de fem sæsoner vandt holdet to Danmarksmesterskaber og to pokal titler samt forskellige udenlandske turneringer i Tyskland, Belgien og Holland. 27 af de spillere, Bent Christensen havde ansvaret for i denne periode, spiller i dag på højeste niveau i Danmark eller udlandet.

I samme periode fulgte han DBU’s U17-, U18- og U19-landshold tæt, og havde stor faglig kontakt med de pågældende landsholdstrænere.

Bent Christensen blev hentet op som assistenttræner for klubbens Superligahold i 2011, men har samtidig medvirket i udarbejdelsen af klubbens fremtidige ”Røde Tråd” og implementeringen af programmet, ligesom han har fastholdt den tætte kontakt til klubbens U17- og U19-hold.

Bent Christensen tiltræder med øjeblikkelig virkning.

Læs mere her:

Brøndby IF headhunter Thomas Frank

Af: Lars Berendt - 10. juni 2013, 20:45