Tabte til verdensmestrene


Det danske kvindelandshold sluttede gruppespillet af i Algarve med et nederlag på 2-0 til Japan, der ganske enkelt var for hurtige for de rød-hvide. Dermed ender Danmarks nederst i pulje A. Tyskland får førstepladsen efter 2-0 sejr over Norge.


Danmark kunn ei store perioder af dagens kamp ikke følge med de japanske verdensmestre og måtte se sig slået med 2-0. Foto: www.sportsfile.com


Det danske kvindelandshold spillede mandag den sidste puljekamp i Algarve. Her ventede verdensmestrene fra Japan på Algarve Stadion, og selv om japanerne havde tabt 2-0 til Norge og 2-1 til Tyskland, så var de klare favoritter.

Inden kampen fik landsholdsanfører Katrine Pedersen blomster for sin imponerende rekord: 200 kampe på landsholdet. Katrine og Danmark startede egentlig fornuftigt, og kom længere frem på banen, end i de forrige gruppekampe.

Men den fornuftige start og de gode gennembrud fra både Harder, Johanna, Nanna Christiansen og Katrine Veje blev i det 17. minut vendt til en scoring i den forkerte ende. Et japansk indlæg fra Nahomi Kawaumi i venstre side sejlede ind bag en fremskudt Stina Lykke.

Heldigvis mistede de rød-hvide ikke modet, men de fortsatte deres eget spil. Måske i lidt for roligt tempo og med tætte pasningerne i den farlige zone lige foran eget mål. Det gjorde dem nemlig let aflæselige - og selv om sammenspillet på mange måder fungerede bedre end i de to forrige kampe, så var tempoet stadig ikke højt nok til at følge med "running sushi" fra Japan.

De rød-hvide kom tættere på en scoring, men i stedet for en dansk udligning blev det Japan der fem minutter før tid øgede forspringet på en omstilling. Her kunne Yuki Ogimi score i et tomt mål til pausestillingen 2-0.

Danmark startede anden halvleg på hælene. Japan havde -modsat første halvleg - initiativet, og var bedst til både at skabe chancer og få opspillet til at flyde. Kenneth Heiner-Møller forsøgte sig med nye kræfter på banen. Mariann Gajhede afløste Sofie Junge, Nadia Nadim afløste Nanna Christiansen, og siden kom Sanne Troelsgaard på banen i stedet for Julie Rydahl og endelig Julie Tavlo i stedet for Katrine Veje.

Det hjalp lidt, men ikke nok. Og egentlig ærgerligt, når meget - rigtigt meget - så fint ud på det danske spil. Vi var bare overmatchet af ingen ringere end verdensmestrene.

I den anden gruppekamp vandt Tyskland 2-0 over Norge. Det betyder, at Tyskland vinder gruppe A, Norge bliver nummer to, Japan nummer 3 og altså Danmark sidst.

Heiner-Møller: godkendt indsats

"Egentlig leverer vi en fin præstation. Vi får rigtig mange ting til at fungere, men vi kan ikke fornægte, at vi møder verdensmestrene, og deres boldbehandling er i verdensklasse. På den baggrund er det fint, at så meget af vores spil fungerer. Samlet set synes jeg, at det er end godkendt dansk indsats," sagde landstræner Kenneth Heiner-Møller.

Anfører og 200 kamps jubilar, Katrine Pedersen, havde følgende kommentarer:

"På mange måder, var det en barsk oplevelse at spille jubilæumskampen mod Japan. Men vi skal huske, at det er verdensmestrene, og de leverer verdensklassespil. Samtidig synes jeg, at de er til at snakke med. Vi får meget plads på midtbanen til at spille vores spil. Vi får også skabt noget fremadrettet, men det kniber med skarpheden og den sidste finish i angrebsspillet. Vi løber meget, og vi bruger mange kræfter på at løbe efter dem. Det er måske forklaringen på, at vi ikke har kræfter nok til at gøre tingene færdig, når vi selv kommer frem til et angreb."

I den anden gruppekamp vandt Tyskland 2-0 over Norge. Det betyder, at Tyskland vinder gruppe A, Norge bliver nummer to, Japan nummer 3 og altså Danmark sidst.

 

Af: Helle Møller-Riis/3F (Pia Schou Nielsen, red.) - 11. marts 2013, 15:30

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første