U21: Fransk lektion i Tours

U21-landsholdet kom i klørene på en stærk fransk modstander og tabte venskabskampen 3-1.

Det nye U21-landshold åbnede deres første officielle U21-landskamp mod en af de sværeste modstandere i Europa.

Anført af den vikarierende U21-træner, Nils Nielsen, gik holdet torsdag aften på banen mod Frankrig, i hvad der på papiret lignede en endog meget vanskelig opgave.

Og holdet kom også meget skidt fra start.

Allerede efter fem minutter bliver Danmark straffet hårdt, da den franske venstre back bryder (alt for let) igennem den danske højreside og efterfølgende sparker bolden fladt i det lange hjørne. Og minuttet efter tilspiller Frankrig sig en 100 % chance, som Frederik Rønnow i det danske mål dog tager sig flot af.

Dermed var tonen lagt for kampen.

Danmark kom bedre med, men Frankrig virkede hele tiden farligere på bolden.

Derfor kom den danske udligning lidt uventet, da Nicolai Brock-Madsen efter 25 minutter modtog bolden på kanten af feltet, hvor han vendte rundt om en fransk spiller og knaldede bolden i det lange hjørne til hans 7 mål i 30 ungdomslandskampe.

Glæden holdt dog kun 10 minutter før Thauvin fra Bastia bragte franskmændene foran 2-1, og kun takket været endnu en god redning fra Rønnow slap Danmark fra første halvleg med kun at være bagud med et mål, men efter en godkendt indsats, hvor holdet i perioder viste prøver på potentialet.

10 minutter i 2. halvleg cementerede Frankrig sejren på endnu et flot spark, efter Danmark ellers var kommet fornuftigt ud efter pausen. Der var dog aldrig tvivl om den franske sejr i en kamp, hvor Rønnow i målet og Jannick Vestergaard i forsvaret lyste op sammen med stærkt spillede Nicolai Brock-Madsen på et dansk hold, der leverede en godkendt indsats mod en meget svær modstander, hvilket også var Nils Nielsens konklusion efter kampen

"Der er ingen tvivl om, at det var en fortjent fransk sejr. De var bedre en os, men jeg synes, vi i perioder viste vores potentiale. Det var tydeligt, at de var bedre spillet sammen, hvilket er naturligt, da de er på vej til VM, og der kunne man modsat godt se på vores hold, at vi fra tid til anden havde nogle misforståelser, som de straffede med det samme."

"Til gengæld var det en fornøjelse at se Rønnow i målet, og hvordan Jannick Vestergaard med sin rolige facon holdt godt sammen på det i forsvaret, og matchede de hurtige franskmænd igennem hele kampen. Samtidig viste Brock-Madsen foran, at han bestemt ikke er ueffen. Han gjorde ondt på et stærkt fransk forsvar, og var jo også tæt på at score igen i overtiden, hvor bolden blev reddet på stregen. Så jeg synes bestemt, der var mange gode momenter at tage med til den kommende kamp mod Norge," sagde Nils Nielsen efter kampen og henviste til mandagens opgør på Viborg Stadion, hvor U21-landsholdet møder Norge.

"Det bliver en helt anden kamp, hvor vi formodentligt kommer til at have bolden meget, og hvor Norge vil forsøge at straffe os med hurtige omstillinger. Så til den kamp bliver vi nødt at at spille en smule hurtigere, end vi formåede mod Frankrig, så vi ikke bliver fanget," vurderer Niels Nielsen, der sender Uffe Bech og Bassel Jradi hjem til fordel for de to Esbjerg-spillere Jonas Knudsen og Youssef Toutouh, der støder til truppen i aften:

" Uffe og Bassel har begge været småskadet og restituere derfor ikke så hurtigt, så derfor vil vi ikke løbe nogle risiko, og har derfor valgt at udskifte dem med Jonas og Youssef," fortæller Nils Nielsen.

U21-landsholdets næste kamp er mandag eftermiddag på Viborg Stadion, hvor holdet møder Norge. Kampen spilles klokken 15.30.

Kamprapport
Hold U21-landsholdet
Kamp Frankrig - Danmark
Tid 21. marts 2013, 21.00
Sted La Vallee du Cher Stadion, Tours, Frankrig
Status Venskabskamp
Resultat 3-1
Tilskuere 3340
Dommer Carlos Del Cerro Grande (ESP)
Linjedommere Juan Carlos Jimenez (ESP), Teodoro Sorbrino Magan (ESP)
4. dommer Fredsi Harcary (FRA)
Startopstillingen
Nr Spiller Klub
1 Frederik Rønnow AC Horsens
2 Christoffer Remmer FC København
3 Kasper Larsen OB
4 Jannik Vestergaard Hoffenheim
5 Frederik Møller FC Midtjylland
6 Jens Jønsson AGF
7 Bassel Jradi AB
8 Daniel Pedersen Silkeborg IF
9 Nicolai Brock-Madsen Randers FC
10 Uffe Bech FC Nordsjælland
11 Mathias Gehrt Brøndby IF
Kampforløb
Min Status Spiller
5 1-0 Lucas Digne
26 1-1 Nicolai Brock-Madsen
40 2-1 Florian Thauvin
54 3-1 Abdoulaye Doucoure
Ind- og udskiftninger
Min Ind Ud
58 12 Nicolaj Thomsen, AaB Bassel Jradi
58 17 Oliver Thycosen, Vejle Mathias Gehrt
77 15 Jeppe Andersen, Vejle Jens Jønsson
83 13 Frans Putros, AGF Jannik Vestrgaard
Ikke benyttet
16 Jakob Busk Jensen FC København
14 Marco Larsen FC Mdtjylland
18 Jeppe Illum Silkeborg IF

Af: Jacob Wadland - 22. marts 2013, 07:39

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første