Årets dommer 2011 stopper i Superligaen

Efter 109 Superliga-kampe træder Henning Jensen et skridt tilbage og stopper som Superliga-dommer.


Foto: Fodboldbilleder.dk


Efter 11 år som elitedommer - heraf de ni i Superligaen, hvor det blev til 109 kampe - trapper den tidligere kontraktspiller i Herning Fremad og nuværende superligadommer, Henning Jensen, nu ned i erkendelse af, at han ikke længere føler sig i stand til at opfylde de fysiske krav, som dommergerningen kræver for at kunne dømme optimalt i Superligaen:

”Jeg havde fra begyndelsen af et mål om, at jeg ville skabe mig et ’godt navn’ – og dette føler jeg også jeg har gjort. Men jeg må erkende, at tempoet og intensiteten i Superligaen er blevet skærpet i de seneste år, og i takt med at man bliver ældre, så kræver det mere af en selv for at kunne opfylde de fysiske krav til at være elitedommer,” erkender Henning Jensen og fortsætter:

”Jeg har altid gjort en dyd ud af at præstere med et fysisk overskud i mine kampe, og jeg har ikke lyst til at gå på kompromis med de krav, jeg stiller til mig selv. Og når jeg ikke længere føler, at jeg har det nødvendige overskud, så er jeg ikke i tvivl om, at den rigtige beslutning er at træde et skridt tilbage og give plads til nogle af vores unge dommertalenter,” forklarer Henning Jensen om sin beslutning, hvilket formanden for elitedommergruppen, Kaj Østergaard bifalder:

”Jeg synes, Hennings beslutning er både modig og ærlig, og Elitedommergruppen har modtaget den med respekt og forståelse. Henning har haft en fantastisk karriere som dommer, som tjener ham til ære. Nu vil vi i stedet se på mulighederne for at fastholde Henning i dommergerningen lidt endnu, ” siger Kaj Østergaard med henvisning til den fysiske dommertest Henning Jensen skal gennemgå 15. april med henblik på at kunne dømme i 1. division, hvor de fysiske krav er lavere, hvilket samtidig er ensbetydende med, at han også kan fungere som 4. dommer i Superligaen.

”Med mine 11 års erfaring føler jeg selv, at jeg stadig har noget at bidrage med fremover, og samtidig giver det mig en mulighed for at hjælpe de unge lidt på vej ved blandt andet at være 4. dommer i Superligaen. Det ville jeg se, som en optimal slutning på min karriere som dommer på topniveau,” slutter Henning Jensen.

FAKTA:

2003: Dommer i 2. division i sommeren 
2004: Dommer i 1. division i sommeren 
2005: Dommer i Superligaen i sommeren 
2011: Årets dommer


Af: Jacob Wadland - 09. april 2014, 11:00