U17 slår kommende EM-deltager

U17-landsholdet slog Schweiz, som netop har kvalificeret sig til EM for U17-landshold næste måned. Kasper Dolberg scorede begge de danske mål på direkte frispark.Kasper Dolberg scorede begge de danske mål mod Schweiz. Her ses han i aktion under EM-kvalifikationskampen mod Schweiz i oktober måned 2013, som endte 0-0. Foto: www.fodboldbilleder.dk  

Med en 2-1 sejr fik U17-landsholdet en fin revanche mod Schweiz, som tidligere slog Danmark ud af EM kvalifikationen.

Kampen startede med et dansk hold, der prøvede at sætte spillet, men som blev mødt af et schweizisk hold, der var meget kompakte, og som forstod at sideforskyde godt, således at det danske opspil havde svært ved at finde de rette former i starten af kampen.

Efterhånden som halvlegen skred frem fik Danmark dog arbejdet sig godt i kampen og lykkedes fint med genpres og fremadrettet forsvarsspil.

Det gjorde også, at der blev skabt et par gode muligheder, og Danmark fik spillet sig godt igennem og havde nogle gode forsøg.

Og så blev holdet pludselig ramt hårdt lige inden pausen, da et frispark fra den schweiziske målmand gled over det danske forsvar og en fri schweizer kunne dirigere bolden op i krydset.

Dermed gik Danmark lidt ufortjent bagud til pausen, men det ændrede sig heldigvis i starten af anden halvleg, da Kasper Dolberg fornemt omsatte et dansk frispark til udligning.

Og ikke lang tid efter gjorde samme Dolberg det igen og bragte Danmark foran 2–1 på et lige så flot frispark.

Det fik Schweiz lidt længere frem på banen, og det skabte lidt mere plads til danskernes opspil, som nu begyndte at se meget fint ud.

Samtidigt sad holdet stadig godt på genpresset, hvilket betød, at Danmark havde fint overtag i kampen og skabte også nogle gode chancer, som desværre ikke blev omsat i mål.

Efter kampen udtalte en glad landstræner Jan Michaelsen: 

”Det var en generel fin præstation. Jeg er meget glad for denne sejr. Der er selvfølgelig altid ting, som vi skal blive lidt skarpere på og som vi til træning vil arbejde på i forhold til den næste kamp."

"Det handler lidt om at få lidt flere med i vores gennembrudsspil og kigget på lidt aftaler i forhold til angrebsspillet – men ellers er jeg fint tilfreds med, at vi kommer så godt igen, når vi nu kommer bagud 1–0 ud af ingenting,” sagde Jan Michaelsen og fortsatte:

”Vi viser fine tekniske takter og får iscenesat spillet i mellemrummet fint. Det er en dejlig start på anden halvleg, og vi burde nok have punkteret kampen på en af vores store chancer i løbet af anden halvleg. Men vi holder dem nede på en chance i løbet af kampen og skaber selv 5–6 store chancer,” sagde landstrænere, der glæder sig til returopgøret:

”Jeg ved, at holdet i sig selv men også nogle af spillerne indeholder mere og det glæder jeg mig til at se komme til udtryk i den næste kamp, hvor vi nok kan komme til at møde et lidt fysisk stærkere schweizisk hold,”  slutter landstræneren.

De to hold møder hinanden igen på torsdag klokken 14:00. Kampen spilles på Bogense Stadion.


Kamprapport
Hold U/17-landsholdet
Kamp Danmark - Schweiz
Tid 15. april 2014 kl. 17:00
Sted Otterup Stadion
Status Venskabskamp
Resultat  2 – 1 (0 – 1)
Tilskuere 614
Dommer Paw Johansen
Linjedommere Henrik C. Spetzler - Allan Borgstrøm
4. dommer Hans Henrik Højte Hansen
Startopstillingen
Nr Spiller Klub
1 (GK) Alexander Raahauge AC Horsens
2 Alexander Munksgaard FC Midtjylland
3 Stefan Gartenmann SC Heerenveen
4 Jacob Rasmussen OB
5 Benjamin Lund FC Nordsjælland
6 Frederik Lauenborg Randers Freja
8 Sammy Skytte Silkeborg IF
9 Daniel Stückler Brøndby IF
11 Kasper Dolberg Silkeborg IF
14 Emre Mor Lyngby B
15 Mikkel Duelund FC Midtjylland
Kampforløb
Min Status Spiller
38 0 – 1 Roberto Alves
43 1 – 1 Kasper Dolberg
54 2 - 1 Kasper Dolberg
60 Gult kort Senad Mujovik
69 Gult kort Alexander Munksgaard
Ind- og udskiftninger
Min Ind Ud
46 17. Mathias Kristensen (Esbjerg fB) Frederik Lauenborg
53 10. Rezan Corlu (Brøndby IF) Emre Mor
76 7. Justin Shaibu (HB Køge) Mikkel Duelund
Ikke benyttet
12 Jacob Buus OB
13. Kristian Riis FC Midtjylland
16. Lasse Askou Mikkelsen Esbjerg fB
18 Jacob Hansen Niklassen AGF
Af: Steen Gleie - 16. april 2014, 12:28

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første