Ny to-årig licens til 10 klubber

35 klubber fik onsdag tildelt en A, B eller T-licens, da DBU’s Herreeliteungdomsgruppe uddelte licenserne på drengesiden, heraf fik ti klubber tildelt den nye to-årige licens. Hobro IK ny licensklubFC Nordsjælland er en af de seks klubber, der har fået tildelt et to-årigt licens. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Blandt listen over A-licensklubber er der ingen ændringer fra sidste år og alle klubber lever op til de sportslige, organisatoriske og økonomiske krav, der jf. licensmanualen stilles til at opretholde en A-licens.

Dog har seks klubber vist så stor stabilitet i forhold til ressourcer og økonomi at de tildeles de første to årige licenser, der er en ny mulighed i det nye licensmanual.

Det drejer sig om FC Nordsjælland, FC Midtjylland, FC København, AaB, Brøndby IF og Esbjerg fB.

Derudover har også Lyngby, Randers Freja, Silkeborg IF, OB, AGF og Vejle modtaget A-licens

Se listen over A-licens klubber her

Når det kommer til uddeling af B-licenser er der også flere klubber, der har vist stabilitet i både det organisatoriske, økonomiske og sportslige, at de til deles to-årige licenser. Det drejer sig om:

FK Viborg, SønderjyskE, B93, HB Køge.

Derudover har også FC Roskilde, Næsby BK, Næstved, AB, AC Horsens, Hvidovre IF og Thisted FC fået tildelt B-licens

HB Køge og SønderjyskE har fået wildcard til U17 Ligaen

Se listen over B-licens klubber her

Hobro ny T-licensklub

Hobro er den ’nye’ dreng i klassen på listen over T-licensklubber.

Men mens Nordjylland har fået en licensklub mere må Sjælland modsat sige farvel til en. BSV kan således ikke længere kalde sig licensklub.

Derudover har AB Tårnby, FC Fredericia, FC Sønderborg, Hellerup IF, Holstebro BK, Hjørring IF, Nykøbing FC, FC Skanderborg fået T-licens, det samme har Holbæk B&I, Svendborg fB og Slagelse B&I, da alle tre også har fået wildcard til U17 Divisionen. Samtidig har Hellerup IF fået tildelt et wildcard til U19 Divisionen. 

Se listen over T-licens klubber her

Formand for DBU’s Herreeliteungdomsgruppe og medlem af DBU’s bestyrelse, Teddy Pedersen, glæder sig over det hårde arbejde klubberne lægger i deres ungdoms- og talentarbejde.

For der er kommet større fokus på talentudviklingen, hvilket ifølge formanden kan mærkes på en stigende interesse over hele landet:

”Vi år i de senere år modtaget lidt flere ansøgninger end tidligere, og selv om der er en del krav, der skal opfyldes for at få en af vores licenser, er det tydeligt, at talentudviklingen har fået større fokus, og at der arbejdes benhårdt på det ude i klubberne. Jo et godt eksempel på at vores strukturerede licenssystem er med til at rykke vores klubber i en positiv retning for dansk fodbold. At vi også i år har kunnet ’belønne’ de klubber, der gennem et stykke tid har vist stabilitet, er kun glædeligt,” siger Teddy Pedersen.

I alt 43 klubber søgte om ungdomsklicens, drenge, for den kommende sæson 2015/16

Se listen over over alle licensklubber samt U17/U19 Liga og Division her

Klubber kan appellere afgørelsen til DBU’s Licensappeludvalg frem til fredag den 8. maj kl. 12.00.

Se også:

De bedste talentklubber anderkendes’ (29. januar 2015)
  

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første