Danmark fik uafgjort i sidste minut

Det danske kvindelandshold spillede mandag 1-1 i første test mod New Zealand i Tyrkiet - en kamp, hvor Johanna Rasmussen også kunne fejre sin landskamp nummer 125.Dagens Startopstilling i Tyrkiet: Foto: Gitte Therkelsen/DBU.


Et massivt regnvejr og blæst i tyrkiske Belek gav svære betingelser for begge mandskaber, da Danmark spillede første test mod New Zealand på en træningstur til Tyrkiet. En kamp hvor Johanna Rasmussen kunne fejre imponerende 125 landskampe og dermed er den aktive landsholdsspiller med flest kampe på CV’et og nummer fem på listen over landsholdsspillere med flest kampe, kun overgået af Katrine S. Pedersen (210), Merete Pedersen (136) Peter Schmeichel (129) og Dennis Rommedahl (126).

Men det er tydeligt, at det new zealandske hold ikke har i sinde at give nogen jubilæumsgave til den rutinerede danske spiller. Det ligger nemlig helt klar fra start, at det er et formstærkt new zealandsk hold, Danmark møder og et hold, der allerede er langt i forberedelsen frem mod VM.

Det danske hold er stadig i opstarten efter ferien og kommer synligt fra start under pres fra VM-deltagerne - Stina Lykke i det danske mål har flere store redninger, der holder Danmark inde i kampen.

Danmark er dog tæt at bringe sig foran, da de danske piger formår at tilspille sig en kæmpe dobbelt chance, som desværre først blev blokeret og derefter skudt over mål. Mere præcise var det new zealandske hold, da de kort før pausefløjtet kommer i front på et langskud af Annalie Longo -1-0 til NZ. Danmark har generelt svært ved at svare igen og ved at spille udenom på det høje new zealandske pres

I anden halvleg er Danmark bedre med og kæmper hårdt for udligningen. Sanne Troelsgaard er tæt på scoring, men  skuddet reddes på stregen. Kort efter er det Pernille Harders tur til at teste keeperen i det new zealandske mål. Frustrationerne over det manglende mål giver en advarsel til Sanne Troelsgaard.

Men nok som dommeren var klar til at fløjte kampen af, viser Sanne Troelsgaard at hårdt arbejde til sidste minut betaler sig og sikrer en dansk udligning. Kampen fløjtes af kort efter og ender dermed 1-1 – en kamp, hvor Danmark til tider var på hælene, men fik spillet sig langsomt tilbage i kampen og fik sluttet godt af i årets første kamp.

Kampen gav desuden debut til Stine Larsen og Ida Karstoft. Danmark og New Zealand møder hinanden igen på torsdag kl. 10.00.

Få landstræner Nils Nielsens reaktion efter kampen her: www.facebook.com/kvindefodbold.

Kamprapport
Hold Kvindelandsholdet
Kamp New Zealand vs. Danmark
Tid 14:00 lokal tid
Sted Belek, Tyrkiet
Status Venskabskamp
Resultat 1-1
Tilskuere 24
Dommer Dilan Deniz Gökcek Iscan, Tyrkiet
Linjedommere Secim Demirel Altunkan og Deybet Gök, Tyrkiet
Startopstillingen
Nr Spiller Klub
1 Stina Lykke Petersen 1.FC Köln
2 Line Røddik Hansen © FC Rosengården
3 Janni Arnth Jensen Linköpings FC
4 Sofie Junge Pedersen Fortuna Hjørring
6 Nina Frausing Pedersen FFC Turbine Potsdam
7 Sanne Troelsgaard KoldingQ
8 Theresa Nielsen Brøndby IF
10 Pernille Harder Linköpings FC
11 Katrine Veje Brøndby IF
13 Johanna B. Rasmussen Kristianstads DFF
19 Stine Larsen Brøndby IF
Kampforløb
Min
Status
Spiller
14 Gult kort New Zealand
40 1-0 16 Annalie Longo
85 Gult kort Sanne Troelsgaard
90 1-1 Sanne Troelsgaard
Ind- og udskiftninger
Min Ind Ud
57 Frederikke Thøgersen, 14 Johanna Rasmussen, 13
64 Camille Kur Larsen, 20 Line Røddik Hansen, 2
74 Julie Tavlo Petersson, 12 Katrine Veje, 11
84 Luna N. Gewitz, 14 Theresa Nielsen, 8
84 Ida Karstoft, 17 Nina Frausing Pedersen, 6
Ikke benyttet
16 Katrine Abel Brøndby IF
5 Simone Boye Sørensen Brøndby IF
9 Lise Munk 1.FC Köln
15 Cecilie F. Sandvej SC Sand


Af: Pia Schou Nielsen - 12. januar 2015, 15:09

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første