Nye opgaver til Henrik Clausen

Henrik Clausen overtager rollen som tovholder på de øverste træneruddannelser, samtidig med at han bliver fast tilknyttet U21-landsholdet som assistenttræner. Dermed stopper Clausen som U18-landstræner.


Foto: Fodboldbilleder.dk


Henrik Clausen har siden 2013 stået i spidsen for U18-landsholdet. Det ændrer sig nu, hvor Henrik Clausen har sagt farvel til U18-landsholdet og i stedet skal stå i spidsen som tovholder på DBU’s højeste træneruddannelser. 

Henrik Clausen kommer derfor til at fungere som tovholder på Pro-uddannelsen, samtidig med at han fortsætter som instruktør på både A- og T-træner-uddannelserne. Et stort kompetenceløft for DBU’s træneruddannelser, mener trænerudviklingschef Peter Rudbæk: 

”Henrik Clausen har et ben i to lejre – med både spiller- og træneruddannelse. Derfor kommer han for alvor til at kunne skabe en stærk kobling mellem de to fløje. Samtidig er det en enorm styrkelse af vores træneruddannelse, at vi nu får tilkoblet en landstræner på et fast plan, som kan være med til at udvikle vores uddannelser,” siger Peter Rudbæk.

Fortsætter på U21-landsholdet
Henrik Clausen har sideløbende med jobbet som U18-landstræner også været Jess Thorups assistent gennem den seneste kvalifikation. Et samarbejde, der er fortsat til den indeværende EM-kvalifikation sammen med Niels Frederiksen. 

Det samarbejde kommer til at fortsætte endnu længere og nu på et helt fast plan, nu hvor Henrik Clausen ikke længere skal bekymre sig om sammenfald i spilleterminer mellem U18 og U21-landsholdet, hvilket også glæder talentchef Flemming Berg.

”Konstellationen på U21-landsholdet med Henrik Clausen og Niels Frederiksen har fungeret rigtig godt. Vi vil gerne optimere på den front for at skabe et endnu bedre fundament for holdet og for trænerne. Derfor har vi besluttet, at Clausen bliver fast tilknyttet U21-landsholdet, sideløbende med han også fungerer som tovholder og instruktør på træneruddannelserne,” siger talentchef Flemming Berg.

”Jeg glæder mig til at starte med den nye opgave som tovholder for træneruddannelserne. Det er altid spændende at prøve sig selv af i nye roller, og dette er en god løsning for mig, hvor jeg både har mulighed for at være med i marken med U21-landsholdet og på det mere teoretiske plan, som tovholder for Pro-træneruddanelsen,” siger Henrik Clausen, som på mandag igen møder ind i U21-landholdslejren. 

U18-landsholdets nye træner bliver i stedet Per Holm, som allerede har et godt kendskab til spillerne eftersom han også fungerer som U16-landstæner.  Af: Kristina Tullin - 05. november 2015, 10:58

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første