37 klubber får talentlicens

Der er fortsat 12 A-licens klubber i Danmark, mens HIK er eneste nye B-licens klub. FC Helsingør, Hørsholm-Usserød IK og IF Lyseng er nye blandt de 13 T-licens klubber.

Drenge Ungdom
Der er ikke mange ændringer i de nye licenser. Foto: DBU Sjælland. Der blev ikke rykket voldsomt rundt på licenserne, da DBUs licensudvalg i dag offentliggjorde navnene på de 37 klubber, der modtager en etårig A-, B- eller T-licens til understøttelse af klubbernes talentarbejde.

Der var ingen ændring blandt de tolv klubber, der fik tildelt en A-licens, så det fortsat er FC København, FC Midtjylland, Brøndby IF, Esbjerg fB, FC Nordsjælland, AaB, AGF, Lyngby BK, Silkeborg IF, Vejle BK, OB og Randers Freja, som dermed også udgør U19- og U17-ligaen. Dog får FK Viborg og HB Køge et wild card til også at deltage i U17-ligaen på trods af deres status som B-licensklub.

HIK fra København er eneste nye B-licensklub, og optræder derfor både i U19- og U17-divisionen. I sidstnævnte er der uddelt tre wildcards til Svendborg fB, Holbæk B&I og Slagelse B&I, der alle tre er T-licensklubber.

Der er kommer en ekstra T-licensklub, så det samlede antal nu er 13. Nye i klassen er FC Helsingør, Hørsholm-Usserød IK og IF Lyseng, mens AB Tårnby ikke fik fornyet deres licens.

I forhold til tidligere blev der ikke uddelt toårige licenser, da herreeliteungdomsgruppen har valgt at lade alle licenser udløbe til sommer 2017.

”Sidste år var første gang, vi uddelte toårige licenser. Det tiltag ønsker vi at evaluere på i 2017 sammenholdt med andre spændende aktiviteter på talentudviklingsområdet. Derfor er det for indeværende kun muligt at få etårige licenser. Men det er mest af alt et spørgsmål om rammerne. Helt overordnet er der al mulig grund til at glæde sig over en fortsat positiv talentudvikling – både i DBU og klubberne,” vurderer Teddy Pedersen.

Se fordelingen af de tre licenser samt den medfølgende indrangering af U17 og U19 DM-rækkerne her
Af: DBU Kommunikation - 21. april 2016, 14:00

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første