Når én frivillig (næsten) er nok

I Hjørring-klubben AIK Frem har de mange gode frivillige. Èn af dem skiller sig lidt ud. Jens Christian Hjermitslev har trods sit handicap med Downs Syndrom været frivillig i klubben i snart 47 år. Det årelange bidrag til klubben blev fejret i dag, hvor Jens Christian fik overrakt DBU´s sølvnål – og fejrede sin 60-års fødselsdag med hele sin fodboldfamilie.

Frivillig_Hjoerring_500
'Krænni' blev i dag hædret for sin frivillige indsats i AIK Frem. Foto: AIK Frem

Hjørring-klubben AIK Frem har mange frivillige. De rydder banerne for sne, vasker græspletter af fodboldshortsene og serverer kolde øl i kantinen.

Én af de frivillige skiller sig lidt ud, når han går rundt i klubben og ordner sine gøremål.

Jens Christian Hjermitslev har Downs Syndrom. Men det er nu ikke så meget derfor, at han skiller sig ud. Han skiller sig ud, fordi han kender AIK Frem bedre end nogen anden i klubben. Han er på fornavn med alle spillere, trænere og frivillige – og kan finde vej gennem AIK´s idrætsanlæg med bind for øjnene. En stedsans, der er kommet efter mange års tro tjeneste i klubben, fortæller klubformand Jørgen Kohler Larsen.

Krænni, som vi kalder ham her i klubben, har manisk fulgt førsteholdet hver eneste dag siden 1979, hvor han blev holdleder. Men allerede i slutningen af 60´erne spillede han i den sort/hvide spillertrøje på drengeholdet, så han har klubben så langt inde under huden, som det er muligt,” fortæller Jørgen Kohler Larsen.

Frivillig i ordets bedste forstand

For klubbens formand, Jørgen Kohler Larsen, er ’Krænni’ et vigtigt socialt omdrejningspunkt for klubben, som ikke vil undværes.  

”’Krænni’ er et velkendt og trygt ansigt for klubbens medlemmer, for alle ved, hvem han er. Når vi er til udebanekampe, ved udebaneholdets tilskuere altid med det samme, at det er AIK Frem, der er på vej på banen, så snart de ser ’Krænni’. Nogle kalder ham endda for klubbens maskot, ” siger Jørgen Kohler Larsen.

Jens Christian lader ikke sit handicap hæmme ham i sin hverdag i klubben. Tværtimod er han med overalt, hvor klubben har brug for en hjælpende hånd.

”Han hjælper ikke bare til, når førsteholdet spiller, men er med, hvor end der mangler ekstra hænder: Når klubben skal gøres klar til Dana Cup eller når der skal sælges pølser til Hjørring Dyreskue, så er ’Krænni’ klar til at hjælpe til. Og så er han vel frivillig i ordets bedste forstand, for han har aldrig forlangt så meget som en flad 25-øre for det,” siger Jørgen Kohler Larsen og påpeger, at man altid kan regne med et smil fra den frivillige altmuligmand. Dog lige med undtagelse af de dage, hvor klubbens førstehold må gå fra banen med et nederlag.

”’Krænni’ er altid i godt humør, men hvis holdet taber – uh ja, så er han altså ikke en god taber. Til gengæld forsvarer han klubben overalt, hvor han går, og hvis nogen taler dårligt om klubben eller spillerne, så bliver de sat på plads,” siger klubformanden.

Æresmedlem, sølvnål og 60 somre

Derfor var det også en velfortjent sølvnål, som DBU´s formand, Jesper Møller, i dag satte i skjortekraven på en stolt Jens Christian. Sammen med hele sin nordjyske fodboldfamilie fejrede Jens Christian sin 60-års fødselsdag og kunne i samme ombæring fejre både et æresmedlemsskab i klubben og altså ikke mindst DBU´s sølvnål.

Hjoerring_soelvnaal_500
DBU´s formand Jesper Møller overrakte sølvnålen til 'Krænni'. FOTO: AIK Frem

Fejringen fandt naturligvis sted i AIK Frems klubhus.

Af: Mia Kjærgaard - 12. februar 2016, 15:54

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første