Bliv klogere på Ungdomsfodbold 2.0

Hvert anden stopper til fodbold i løbet af teeangeårene. Sociale events og en dygtig ungdomstræner kan være en del af løsningen, vurderer DBU. Kom til informationsmøder over hele landet og bliv klogere på Ungdomsfodbold 2.0 og hvordan din klub bliver bedre til at holde på de unge.


Bliv klogere på Ungdomsfodbold 2.0, når der afholdes info-møder over hele landet. Foto: fodboldbilleder.dk.


138.500 danske børn spiller fodbold, men når man når konfirmationsalderen og går over til ungdomsfodbolden, er tallene helt anderledes. Af de børn, som går til fodbold som 13-årige, er det nemlig kun halvdelen, der holder ved, når de når 18-årsalderen, viser DBU’s medlemsregistrering.

De unge falder fra, når de i teenageårene får travlt med skole, kæreste og fritidsjob. Derfor er der behov for at sætte fokus på fastholdelsen i ungdomsfodbolden, hvis man fortsat vil have en velfungerende fodboldklub.

Derfor har DBU lanceret Ungdomsfodbold 2.0, som skal være med til at ændre denne tendens. 

Ungdomsfodbold 2.0 er blevet til på baggrund af erfaringer fra otte ’best practice’-klubber og generel viden om ungdomslivet. Her er det tydeligt, at sociale aktiviteter er med til at fastholde de unge i klubben, fordi det er med til at skabe en stærk tilknytning. Derfor skal klubberne blive bedre til at samle de unge spillere på tværs af alder og køn, og det er her, at klubkonceptet Ungdomsfodbold 2.0 kan hjælpe med at udvikle en skræddersyet strategi for fastholdelsen af de unge til den enkelte klub.

Over de næste par måneder får din klub muligheden for at blive klogere på Ungdomsfodbold 2.0, når blandt andre Søren Østergaard, en af udviklerne bag konceptet, tager på rundtur i landet, for at fortælle om Ungdomsfodbold 2.0 og vigtigheden i at gøre noget ved teenagefrafaldet.

”Kvaliteten af det arbejde, som vi går og laver med ungdomsfodbolden i fodboldklubberne, har stor betydning for fastholdelsen af de unge. Derfor præsenterer vi nu et klubforløb, som skal understøtte og styrke dette arbejde,” fortæller Søren Østergaard og fortsætter:

”På møderne vil vi fortælle om, hvordan klubberne kan bruge Ungdomsfodbold 2.0. Der er ikke én opskrift, som passer til alle klubber, men vi håber på at kunne vise klubfolkene, at de ved at tage udgangspunkt i Ungdomsfodbold 2.0-konceptet og deres egne udfordringer, kan skræddersy den rigtige løsning til netop deres klub”

Informationsmøderne sparkes i gang fra den 27.februar og løber frem til 12.april. Find mere information om møderne på din lokalunions hjemmeside. 

Datoer for møderne er som følger:

DBU København lørdag d.27.februar
DBU Lolland-Falster mandag d.29. februar 
DBU Fyn tirsdag d.1.marts 
DBU Jylland region 3 mandag d.7.marts
DBU Sjælland tirsdag d.15.marts
DBU Sjælland tirsdag d.22.marts
DBU Jylland region 4 mandag d.4.april
DBU Jylland region 2 tirsdag d.5. april
DBU Jylland region 1 mandag d.12.april
DBU Bornholm afholdes i april.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første