DBU peger på Infantino som FIFA-præsident

Flere reformer, demokratiske processer og øget åbenhed er afgørende for FIFA’s fremtid, mener DBU’s bestyrelse, der har givet formand Jesper Møller mandat til at stemme på schweizeren Gianni Infantino til valget som FIFA-præsident.

Infantino_500

DBU er klar til at pege på Gianni Infantino til valget om at blive den næste FIFA-præsident.
 
Det har DBU’s bestyrelse besluttet på et møde i lørdags, hvor en enstemmig bestyrelse gav formand Jesper Møller mandat til at stemme på den nuværende generalsekretær i UEFA, når der den 26. februar bliver afholdt præsidentvalg i den globale fodboldorganisation.
 
DBU’s formand, Jesper Møller, vil dog følge udviklingen meget tæt frem til selve afstemningen.
 
”Jeg har fået mandat til at stemme på Infantino, som vi anser som den bedste kandidat, når det kommer til at sikre fortsatte reformer og øget åbenhed i FIFA. Vi vil dog følge udviklingen tæt frem til selve afstemningen,” siger han.
 
DBU’s formand har gennem de sidste par år arbejdet hårdt for at få gennemført flere reformer og større åbenhed i FIFA. Den danske formand stemte således mod den daværende FIFA-præsident Sepp Blatter til valget i maj 2015 og har løbende efterlyst fornyelser i FIFA-toppen. Sammen med sine nordiske kolleger har Jesper Møller holdt møder med de forskellige kandidater og udspurgt dem om deres holdninger til blandt andet kvinder i fodbold, VM-værtsskaber samt vigtigst af alt til reformer, åbenhed og demokratiske processer i FIFA.
 
”Det er altafgørende, at vi fortsat har fuldt fokus på at få gennemført de nødvendige reformer i FIFA. Derfor vil vi – uanset hvem, der bliver ny præsident – arbejde på at følge op på de vedtagne reformer og sikre, at der kommer mere åbenhed om blandt andet økonomi. Vi skal have styr på fundamentet, så vi igen kan fokusere på at udbrede fodboldens udbytte inden for blandt andet sundhed og integration,” siger Jesper Møller.
 
Læs mere om DBU’s udspil om FIFA-valget:

http://www.dbu.dk/Nyheder/2016/Januar/FIFA
www.dbu.dk/Nyheder/2015/December/fifa_afgoerelse
www.dbu.dk/Nyheder/2015/Oktober/dbu_formand_glaeder_sig#ULWctlJhRDhWHfpy.99

Af: DBU Kommunikation - 02. februar 2016, 21:49

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første