Når fodboldspasser ikke er et skældsord

Der findes et landshold, hvor handicap ikke er en forhindring men en forudsætning! Og nu har holdet sat jagten ind på flere talenter med drømmen om et eventyr i rødt og hvidt.

På det danske CP (Cerebrale Parese) fodboldlandshold, er udtrykket "fodboldspasser" ikke et skældsord. Faktisk er det en titel, man bærer med stolthed. 

Alle spillerne på holdet har nemlig gennem livet kæmpet med forskellige skavanker og diagnoser, der har efterladt dem med en eller anden form for motorisk handicap. Udover at have et handicap til fælles, brænder de for fodbolden og for at repræsentere de rød/hvide farver og ”spastikerlandsholdet". 

Danmarks CP fodboldlandshold har eksisteret i 12 år og har deltaget i EM to gange, senest i 2014. Grundtanken bag CP-landsholdet er, at fodbold er for alle uanset forudsætninger. Gennem en grundig klassifikation, sikrer man en fair fordeling af spillere med forskellige grad af handicap.

Landsholdsdrømme er for alle
I sommeren 2016 skal den første officielle international CP fodboldturnering i Danmark nogensinde afholdes i Vejen fra 26. juli - 6. august. Det er ligeledes en kvalifikationsrunde til den kommende VM-slutrunde. 

Og nu er jagten gået ind på flere talenter til landsholdet, der ikke lader sig begrænse af et handicap, men tør forfølge en drøm. Så har du CP og drømmer du om at spille for Danmark?  Eller kender du en, som passer til denne beskrivelse? Så kan du kontakte CP landsholdet og komme med til prøvetræning.

Manager Len Nossell: lennossell@gmail.com  tlf. 21298649.

Se mere på CP landsholdets Facebook side   

CP hvad for noget? 

CP står for cerebral parese, en medfødt neurologisk sygdom, som oftest giver en spasticitet i arm eller ben. Det kan også være resultatet af en blodprop eller hjerneblødning.

I mere alvorlige tilfælde medfører det et liv i kørestol, i milde tilfælde kan en spiller løber rundt med et næsten usynligt handicap og nå langt op i fodboldrækkerne, f.eks. serie 1 eller 2 eller endnu højere.  


Af: Mikkel Minor og Len Nossell - 04. marts 2016, 12:58

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første