DBU-formand roser åbenhed om FIFA-økonomi

FIFA har for første gang offentliggjort et detaljeret regnskab og lønniveau for tidligere FIFA-bosser. DBU-formanden roser åbenheden og kritiserer de høje lønningerNy åbenhed om økonomi og toplederes lønniveau i FIFA får rosende ord med på vej af DBU’s formand, Jesper Møller. 

Det kommer efter, at FIFA i går offentliggjorde det økonomiske resultat for 2015, som blev et samlet underskud på 122 millioner dollars, svarende til 800 millioner kroner. Underskuddet skyldes markant højere omkostninger til både fodboldaktiviteter og turneringer men også juridiske udgifter og ekstraordinære møder på grund af det seneste års krise i FIFA. 

Samtidig har FIFA for første gang offentliggjort lønomkostningerne til den øverste ledelse. Her fremgår det, at den nu afgåede og suspenderede præsident, Sepp Blatter, i 2015 fik 3,6 millioner dollars, svarende til 24 millioner kroner, i løn. FIFA’s forhenværende generalsekretær, Jérome Valcke, fik i 2015 2,1 millioner dollars, svarende til 14 millioner kroner. 

DBU’s formand, Jesper Møller, roser den nye åbenhed om økonomien – men er til gengæld meget kritisk over for de høje lønninger. 

“Vi har i årevis efterlyst flere reformer og mere åbenhed i FIFA, både om de store beslutninger og om økonomiske forhold. Derfor er det godt at se, at den åbenhed nu kommer. Det styrker transparens og ordentlighed – og på længere sigt også opbakningen og tilliden til FIFA,” siger Jesper Møller og fortsætter: 

“Til gengæld er jeg både skeptisk og meget uforstående overfor, at de tidligere ledere i FIFA har haft så høje lønninger i en verden, hvor vi har mange tusinde mennesker, der arbejder frivilligt og ulønnet. Efter min opfattelse er det helt forkert og uforståeligt, at det har kunne lade sig gøre. Vi forventer, at det bliver ændret i den nye FIFA-ledelse,” siger han.

FIFA har meldt ud, at der vil komme balance i økonomien i løbet af de næste par år. Den nye FIFA-præsident, Gianni Infantino meddelte, at han har fuldt fokus på at genskabe tilliden til FIFA, blandt andet med en optimering af FIFA’s administration, tættere dialog med samarbejdspartnerne og en større indsats for kvinder i fodboldens verden. De tiltag glæder DBU’s formand: 

“FIFA står fortsat i en svær situation efter de seneste års krisesager. Derfor er det altafgørende, at vi får implementeret de reformer, vi vedtog til den ekstraordinære kongres, og at vi også fortsætter reformarbejdet derudover. Den nye præsident har en kæmpe opgave foran sig, og vi vil gøre alt for at hjælpe ham,” siger Jesper Møller. 

DBU’s bestyrelse valgte for et par år siden at offentliggøre lønoplysninger for bestyrelsen og DBU’s formand, Jesper Møller, har flere gange fortalt om sin egen løn, som er 750.000 kroner om året.

Af: DBU Kommunikation - 18. marts 2016, 14:51

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første