To ungdomsledere sendes på inspirationsrejse

Hans Sørensen er som leder forbillede for de unge i Havndal/Udbyderneder Idrætsforening. Lørdag modtager han og Jimmi Sonne fra Aakirkeby Idrætsforening det fornemmeste ungdomslederlegat i dansk fodbold, Leo Dannins Rejselegat.

Hans Sørensen fra Havndal/Udbyderneder modtager Leo Dannins Rejselegat fra Bent Clausen, DBU Bestyrelsesmedlem. FOTO: fodboldbilleder.dk
Spilleren med flest træningspas, bestyrelsesmedlem, hovedformand, fodboldformand og kampfordeler gennem 40 år. I snart 50 år har Hans Sørensen fra Havndal/Udbyneder Idrætsforening markeret sig i klubben både på og uden for banen.

På trods af, at den engagerede ungdomsleder i en periode over tre år boede 310 km. fra Havndal, lægger han et forbilledligt arbejde med blandt andet at kridte banerne op hver weekend.

”Det svarer til at køre fra København til Flensborg. For at kridte baner," fortæller Bent Clausen, DBU's næstformand, fra talerstolen til DBU's Repræsentantskabsmøde lørdag i Aalborg og uddyber:

"Hans har gjort sig særdeles fortjent både som leder og ved hans personlige optræden. Beundringsværdigt var det blandt andet, da Hans Sørensen i 1982 var initiativtager til klubbens Sportsuge og Havndal Cup, hvor han i dag stadig har en finger med i spillet i forhold til at planlægge og afvikle. Selvom Havndal/Udbyneder Idrætsforening får det meste af hans opmærksomhed, er vi glade for, at de gennem tiden har måtte dele Hans’ opmærksomhed med Landsholdet, da han som trofast roligan følger Danmark tæt i både indland og udland.”

Med Leo Dannins Rejselegat følger 6.000,- kroner til en inspirationsrejse til større fodboldbegivenheder, såsom slutrunder til VM, EM eller OL.
 
Bygger bro på Bornholm

Rykker vi fra Østjylland til Bornholm, finder vi også helt særlige frivillige kræfter i spil. Her finder vi guldfuglen Jimmi Sonne i Aakirkeby Idrætsforening, som i kraft af sit arbejde i bestyrelsen er med til at tage et stort ansvar for klubben.

”Jimmi er drivkraften bag et hav af projekter, og han er personen, der får tingene til at ske. Han holder styr på alt fra mails, U13-drengene og klubbens træningsmateriel, og han sørger for, at der er uddannede trænere og stævner til ungdomsholdene. Han er konstant at finde på banerne eller i hallen, og han giver altid en hånd med, uanset om det er noget, der skal drøftes, løses eller kræver en fysisk hjælpende hånd. Jimmi Sonne er manden, der har svaret på alt i Aakirkeby Idrætsforening, og så bygger han bro til andre byer og klubber,” fortæller Jørgen Lund, DBU’s Bestyrelse.

Om Leo Dannins Rejselegat

Landsretssagfører Leo Dannins Rejselegat blev oprettet den 22. februar 1965. Legatet tildeles årligt op til fire frivillige ungdomsledere.

Leo Dannin-legaterne uddeles til personer, der har været ungdomsledere i en fodboldklub eller en lokalunion, og som har gjort sig fortjent ikke alene som leder, men ved en personlig optræden, der kan være til eksempel for de unge.

DBU’s lokalunioner indstiller hver minimum én kandidat DBU’s bestyrelse, som beslutter modtageren.Jimmi Sonne modtager Leo Dannins Rejselegat fra Jørgen Lund, DBU Bestyrelsesmedlem. FOTO: fodboldbilleder.dk Af: Maria Bach - 05. marts 2016, 09:36

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første