Morten Olsen optaget i Hall of Fame

Morten Olsen blev mandag aften fortjent optaget i Fodboldens Hall of Fame for sine mange bedrifter i dansk fodbold.


Morten Olsen optages i Fodboldens Hall of Fame. Foto: Fodboldbilleder.dkDa Morten Olsen som ung knøs blev udlært som farvehandler i Torvestræde Farvehandel i Vordingborg, forventede han nok næppe et i den grad prangende og historisk CV, som dét han står med i dag. Men den tidligere konkurrencegymnast endte med at blive et koryfæ i dansk fodbold, og han har skrevet sig ind i historiebøgerne med alt fra titler til præstationer.

Som spiller var han en del af 80’ernes Dynamithold og blev i 1983 kåret til Årets Spiller. Efter 19 år som spiller på landsholdet, skiftede han nogle år senere titlen som landsholdsspiller ud med titlen som landstræner. Og her blev han så i 15 år, inden han i november 2015 sagde stop efter nederlaget til Sverige i Parken.

Det skuffende resultat i Parken afspejlede dog langt fra den bedrift, Morten Olsen havde udrettet i spidsen for det danske A-landshold. To EM-slutrunder, to VM-slutrunder og et hav af milepæle og titler blev det til, og dermed er Morten Olsen i dag en legende i dansk fodbold.

Dog er han ikke meget for at tage hele æren selv.

”Egentlig var jeg jo optaget i Hall of Fame (red. Med dynamitdrengene), men det her handlede så sikkert om hele karrieren, både som spiller og træner, tror jeg, og der er mange der har taget del i det her, - så uden dem, kunne jeg selvfølgelig ikke have fået den pris,” siger Morten Olsen.

Du kan selv se hele interviewet med Morten Olsen i videoen nedenfor.   

Af: Nadia Rasmussen - 22. marts 2016, 09:38

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første