HIK-Silkeborg IF skal spilles om

Fodboldens Disciplinærinstans har afgjort, at kampen i DBU Pokalen mellem Hellerup IK og Silkeborg IF skal spilles om, da straffesparkskonkurrencen ikke blev afviklet i overensstemmelse med fodboldloven.

Onsdag den 11. oktober mødtes Hellerup IK og Silkeborg IF i DBU Pokalen i et opgør, som Silkeborg IF vandt efter straffesparkskonkurrence. 

Straffesparkskonkurrencen blev afviklet efter den såkaldte ’ABBA-model,’ hvor det ene af holdene starter med at sparke, hvorefter hvert hold skiftevis har to straffespark i træk, indtil begge mandskaber har haft fem forsøg fra 11-meter-pletten. 

HIK nedlagde efter kampen protest mod, at straffesparkskonkurrencen blev afviklet efter ’ABBA-modellen,’ da turneringsreglerne foreskriver, at der skal sparkes efter ’ABAB-modellen,’ hvor holdene skiftevis sparker.

Af Fodboldens Disciplinærinstans’ kendelse fremgår: ”Fodboldens Disciplinærinstans finder, at straffesparkskonkurrencen ikke er blevet afviklet i overensstemmelse med propositionerne for DBU’s Landspokalturnering og fodboldloven, idet straffesparkene skiftevis skal udføres af en spiller fra hver hold… Fodboldens Disciplinærinstans vurderer, at den forkert afviklede straffesparkskonkurrence har haft direkte indflydelse på kampens resultat.”

Kampen skal derfor spilles om.
 
Kendelsen kan indbringes for Fodboldens Appelinstans inden for de næste syv dage.

Du kan læse kendelsen i sin helhed lige her. Af: DBU Kommunikation - 17. oktober 2017, 13:44