"FIFA 11 For Health"

Ud fra devisen at trygge og glade børn lærer bedst, tilbydes landets 4., 5. og 6. klasser muligheden for at deltage i et dokumenteret effektivt undervisningsforløb, der kombinerer fodboldspil, sundhedsviden og trivsel blandt kammeraterne.

Med støtte fra Nordea-fonden på 8,1 mio. kroner er det nu gjort muligt for DBU og Syddansk Universitet at tilbyde undervisningskonceptet ”FIFA 11 for Health” i en dansk udgave til 30.000 skoleelever, 1200 skolelærere og 600 skoler. Dermed kan fodbold komme på skoleskemaet i alle landets kommuner i perioden 2018-2020.

Konceptet sætter, med enkle midler og dokumenteret effekt, sundhed på skoleskemaet i 4., 5. og 6. klasse. Og der er tale om meget mere end fodboldtræning på skoleskemaet to gange om ugen. Helt bogstaveligt skal eleverne lære at drible udenom usunde fødevarer, score gode venskaber og vinde en glæde ved bevægelse og idræt, som de kan tage med sig videre ud i livet.
I får altså en samlet pakke, der med dokumenteret virkning gør eleverne sundere og øger deres viden om sundhed og trivsel.

Deltagelse i den danske udgave af "FIFA 11 for Health" indebærer, at lærerne deltager i et tre dages undervisningsforløb, der gør dem i stand til efterfølgende at varetage forløbet for deres elever på skolen.

Selve forløbet varer 11 uger, og hver uge skal eleverne igennem 2 lektioner af 45 minutter. Alle ugerne har et nyt budskab om sundhed, som der sættes fokus på gennem de øvelser, som undervisningen indeholder.

Sammen med Syddansk Universitet måler vi på, hvor meget eleverne i 5. klasserne rykker sig, mens lærerne på de øvrige klassetrin får tilbud om selv at teste eleverne. På den måde er det muligt at se, hvor meget eleverne har øget deres viden om sundhed, og hvor meget sundere de er blevet i løbet af 11 uger.

Forskning fra Københavns Universitet viser nemlig, at projektet gør eleverne stærkere – både på viden om sundhed og fysik – uanset deres udgangspunkt.

Nogle af de ting som forløbet medfører for eleverne er:

• Lavere blodtryk
• Lavere fedtprocent
• Øget viden om sundhedstemaer
• Øget trivsel


Læringsplan, materialer, øvelser, læringsmål og de fysiske test er udviklet i samspil mellem Syddansk Universitet, Center for holdspil og Sundhed, Dansk Boldspil-Union og FIFA.

Undervisningsforløbet og startpakke med materialer til jer og eleverne er GRATIS.

Man kan vælge at starte forløbet op i foråret 2018, og inden da er der følgende muligheder for at deltage i et lærerkursus:

• Mandag d. 15. – onsdag d. 17. januar 2018 i Odense
• Mandag d. 22. – onsdag d. 24. januar 2018 i Brøndby
• Onsdag d. 24. – fredag d. 26. januar 2018 i Århus (Tilst)


Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte:
Projektleder Tina Enestrøm, tina@dbu.dk, 4326 2267


Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første