"11 For Health"

Ud fra devisen at trygge og glade børn lærer bedst, tilbydes landets 4., 5. og 6. klasser muligheden for at deltage i et dokumenteret effektivt undervisningsforløb, der kombinerer fodboldspil, sundhedsviden og trivsel blandt kammeraterne.

Med støtte fra Nordea-fonden på 8,1 mio. kroner er det nu gjort muligt for DBU og Syddansk Universitet at tilbyde undervisningskonceptet ”11 for Health” i en dansk udgave til 30.000 skoleelever, 1200 skolelærere og 600 skoler. Dermed kan fodbold komme på skoleskemaet i alle landets kommuner i perioden 2018-2020.

Konceptet sætter, med enkle midler og dokumenteret effekt, sundhed på skoleskemaet i 4., 5. og 6. klasse. Og der er tale om meget mere end fodboldtræning på skoleskemaet to gange om ugen. Helt bogstaveligt skal eleverne lære at drible udenom usunde fødevarer, score gode venskaber og vinde en glæde ved bevægelse og idræt, som de kan tage med sig videre ud i livet.
I får altså en samlet pakke, der med dokumenteret virkning gør eleverne sundere og øger deres viden om sundhed og trivsel.

Deltagelse i "11 for Health" indebærer, at lærerne deltager i et tre dages undervisningsforløb, der gør dem i stand til efterfølgende at varetage forløbet for deres elever på skolen.

Selve forløbet varer 11 uger, og hver uge skal eleverne igennem 2 lektioner af 45 minutter. Alle ugerne har et nyt budskab om sundhed, som der sættes fokus på gennem de øvelser, som undervisningen indeholder.

Sammen med Syddansk Universitet måler vi på, hvor meget eleverne i 5. klasserne rykker sig, mens lærerne på de øvrige klassetrin bliver klædt på til selv at kunne gennemføre en simpel testprotokol med deres elever. På den måde er det muligt at se, hvor meget eleverne har øget deres viden om sundhed, og hvor meget sundere de er blevet i løbet af 11 uger.

De foreløbige resultater viser, at projektet gør eleverne stærkere, både fysisk og i forhold til deres viden om sundhed, og det uanset deres udgangspunkt.
Nogle af de ting som forløbet medfører for eleverne er:

• Lavere blodtryk
• Lavere fedtprocent
• Øget viden om sundhedstemaer
• Øget trivsel


OBS: For 5. klasserne, som deltager i forskningsprojektet, er det vigtigt at de to ugentlige lektioner er adskilt af minimum én dag. Derudover skal det 11 uger lange forløb afvikles i én uafbrudt periode, hvilket betyder, at det ikke er muligt at lade forløbet køre henover eksempelvis juleferien.

Læringsplan, materialer, øvelser, og fysiske test er udviklet i et samspil mellem Syddansk Universitet og Dansk Boldspil-Union.

Undervisningsforløbet og startpakke med materialer til jer og eleverne er GRATIS (se vores betingelser her).

Man kan vælge at starte forløbet op i efteråret 2018 eller foråret 2019, og inden da er der følgende muligheder for at deltage i et lærerkursus:

Augustkurser 2018:
  • Onsdag d. 8. - fredag d. 10. august i Odense
  • Onsdag d. 15. - fredag d. 17. august i Tilst (Århus)
  • Mandag d. 20. - onsdag d. 22. august i Brøndby
Januarkurser 2019:
  • Mandag d. 14. - onsdag d. 16. januar i Brøndby
  • Onsdag d. 16. - fredag d. 18. januar i Tilst (Århus)
  • Mandag d. 21. - onsdag d. 23. januar i Odense
Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Projektleder Tina Enestrøm eller Projektkoordinator Mikkel Larsen på mail: 11forhealth@dbu.dk eller på tlf. 4326 2222  


Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første