FAQ om holdkort til kampe

Vi har her samlet de oftest stillede spørgsmål og svar til elektroniske holdkort.
Bemærk at der til eliterækkerne findes særskilte regler.

? I hvilke rækker skal der udfyldes elektroniske holdkort?

Som udgangspunkt i alle rækker, dog normalt undtaget børnerækker (U12 og ned), men der kan være unionsmæssige forskelle. 


? Er det et krav, at begge kampens hold udfylder holdkort?

! Ja - og holdkortet SKAL være udfyldt inden kampstart!? Hvem kan udfylde elektronisk holdkort?

! Det kan de personer, der i klubbens KlubOffice er blevet tildelt hvervene ”holdkontakt” eller ”holdkortindberetter”.? Hvornår åbnes der for at udfylde et holdkort?

! I KlubOffice er alle kampe tilgængelige, mens det via Fodbold app'en er kampe 14 dage frem.. ? Kan holdkort udfyldes på papir, el.lign., hvis man ikke har en smartphone med iOS eller Android?

Nej. Man har den mulighed at udfylde holdkort fra app’en på en hvilken som helst smartphone med iOS eller Android. Det er også muligt at låne, husk blot at logge ind, så du har adgang til holdkortet (og husk at logge ud igen bagefter, hvis det er en lånemobil). Desuden kan holdkortet udfyldes via Mit DBU og KampKlar på en computer (begge dele ved login på DBU's eller lokalunionens hjemmeside). De kan også udfyldes fra KlubOffice (hvis du er tildelt korrekte rettigheder).? Kan holdkort udfyldes fra fx en Windows Phone?

! Nej. App’en er tilgængelig fra smartphones med iOS eller Android.? Koster det noget at downloade app’en for at udfylde holdkort?

! Nej, alle funktioner er helt gratis (hver enkelt person downloader selv til sin mobil).? Kan en spiller tilføjes holdkortet manuelt, når han/hun ikke er registreret i klubbens KlubOffice og godkendt af lokalunionen?

Nej.? Jeg kan ikke finde en bestemt spiller på min søgning i holdkortet, hvad gør jeg?

! Tjek stavning eller vælg en anden søgemåde (fx årgang, m.fl.). Alternativt er den pågældende spiller måske ikke blevet registreret i klubbens KlubOffice, kontakt din klubs KlubOffice-kontaktperson (ofte kampfordeler eller kasserer). En spiller skal være registreret og godkendt for at kunne søges frem på holdkortet.

Tip: Prøv kun at søge på fornavn. Det virker ofte.? Hvordan sletter jeg en spiller fra holdkortet, som ikke fik spilletid i kampen?

! Holdkortet er normalt åbent for redigering indtil 7 timer efter kampstart, men her kan være unionsmæssige og/eller rækkemæssige forskelle. Klik på spilleren på holdkortet og vælg "Fjern fra holdkort".Skal trøjenr. påføres på holdkortet?

! Det er ikke et krav, men vi anbefaler det. Bemærk dog, at hvis trøjenr. påføres, skal det være korrekt. Såfremt der skal laves livescore på kampen, skal trøjenr. være påført for at få aktionerne ført på de rigtige spillere. Hvis der føres livescore, så er det naturligvis vigtigt at numrene er korrekte, så det rigtige navn hentes til hændelsen.? Skal det angives på holdkortet, hvem der starter kampen som reserve?

! Det er ikke et krav, men vi anbefaler det.? Hvordan udfyldes holdkort med spillere fra flere samarbejdsklubber?

Hvis et hold er oprettet som et samarbejdshold, kan spillerne fra samarbejdsklubberne automatisk søges frem.? Kan man tilføje en karantæneramt eller på andre måder ikke spilleberettiget spiller på holdkortet?

! Ja. Som udgangspunkt er der ingen begrænsninger, det skal klubben som hidtil selv være opmærksom på. Det er svært at programmere sig ud af, da der kan være mange forskellige særregler i unioner/rækker.Skal vi vise modstanderen holdkortet? 

! Nej. De kan se det via deres egen smartphone eller computer. Men det offentliggøres først en time før kampstart, så du kan rolig udfylde flere dage før. Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

10

 • @Ole Nielsen
  Beklager, at jeg fik dig placeret geografisk forkert ;-)

  Det er nu engang sådan, at reglerne er besluttet af bestyrelsen for den lokalunion, du tilhører.

  Men, vi kan da godt blive enige om, at man bør have styr på holdkort inden kampstart.

  Jeg vil opfordre dig til at kontakte din lokalunion, hvis du ønsker at drøfte det ydereligere. Det er nogen gange lidt lettere, at tage en snak over telefonen ;-).
  16. april 2018, 10:53    
  Jacob Skov


 • @Jacob Skov

  Jeg er ikke fra Fyn.

  Jeg synes bare ikke det er i orden efter min bedste overbevisning. At handle i god tro er at have styr på sit hold inden en kamp. Det kan jo ikke komme som en overraskelse man pludselig skal spille.

  I teorien kan man bare finde 11 mand nede i byen og håbe de er gode. Taber man så er der jo ingen problemer. Vinder man kan man så bare begynde at tilføje folk og så er det ok???

  Hvordan kan det være i god tro at tage 2 mand med man ved man ikke har spillertilladelse på???
  16. april 2018, 10:47    
  Ole Nielsen


 • @Ole Nielsen
  På Fyn, som jeg kan se, at du er fra, er det korrekt, at holdkort skal være udfyldt inden kampen. Det er dog muligt at redigere det i op til 7 timer efter kampen i tilfælde af skader, spillere der ikke kommer på banen osv.

  Hvis et holdkort ikke er (tilstrækkeligt) udfyldt, genåbnes det for udfyldelse. Klubber kan få bøder, og i sidste ende blive taberdømt for manglende holdkort. Men vi ser helst, at fodboldkampe afgøres på banen og ikke på skrivebordet. Derfor er det muligt at redigere holdkortet. Langt de fleste handler jo heldigvis i god tro.

  Som klub modtager i en notifikationsmail, hvis der efter kampen ændres på et holdkort i en af jeres kampe.

  Mvh. Jacob, DBU Fyn
  16. april 2018, 10:30    
  Jacob Skov


 • I skriver selv under Holdkort FAQ:

  "? Er det et krav, at begge kampens hold udfylder holdkort?

  ! Ja - og holdkortet SKAL være udfyldt inden kampstart!"

  Og SKAL med store bogstaver. Man kan så redigere 7 timer efter, men det er vel kun tiltænkt hvis reserver ikke kommer ind eller, hvis man må ændre i sidste øjeblik pga skader??? Hvordan kan det det så overhovedet lade sig gøre at en klub kan tilføre en spiller på et lukket holdkort dagen efter??? Efter min sportslige mening burde det overhovedet ikke kunne lade sig gøre... Man burde have styr på sit hold inden kampen og ikke flere dage efter.

  Nu sidder vi så spændt og venter på om nr 2 spiller også på magisk vis bliver tilføjet holdkortet... Det er bare for ringe...
  15. april 2018, 19:56    
  Ole Nielsen


 • @Christian Mikkelsen,

  Det er umuligt at svare på uden at kende sagen mere indgående. Foreligger der en protest eller har klubben selv gjort opmærksom på fejlen, så varierer sanktionen, og der kan ligeledes være forskel på sanktionerne alt efter hvilken række/niveau/union. Så hør din egen lokalunion, så får du et mere præcist svar.
  16. september 2016, 09:13    
  Heidi Lüthje


Vis alle kommentarer