Samarbejde og partnerskaber

Samarbejder I med jeres kommune?

Som klub har I mulighed for at indgå i et samarbejde med jeres største bidragsyder: Kommunen.

I denne sammenhæng er det vigtigt at synliggøre betydningen af jeres samfundsmæssige bidrag, og den kvalitet I har som frivillig forening. Hvert år udgør kommunernes tilskud ca. 85 % af den samlede offentlige støtte til idrætten i Danmark. Kommunernes støtte er derfor altafgørende for jeres fodboldklub.

For at styrke samarbejdet med landets kommuner, har DBU I 2014 lanceret en fireårig kommunestrategi i samarbejde med DIF. Strategien har til formål at styrke det lokale engagement overfor børn og unge, sundhed og sociale indsatser. (Læs mere HER) Med strategien er der afsat midler, som kan søges til partnerskaber mellem klubber og kommuner på følgende fokusområder:
  • Sundhed ex. Fodboldfitness - motionsfodbold for voksne
  • Børn og unge - ex. den nye skolereform.
  • Social indsats - ex. inklusion
Yderligere detaljeret information omkring procedurer kan læses HER.

Fodboldklubber og kommuner har allerede stor berøringsflade med hinanden. Derfor er det naturligt for DBU og lokalunionerne, at indgå partnerskaber med kommuner og klubber.  Samspillet mellem fodbolden og lokalsamfundet kan sikres herigennem. 

Hvis I ønsker hjælp til at løfte en sag i kommunen, anbefaler DBU at kontakte sin lokalunion eller DBU's Public Affairs medarbejder Martin Mogensen, mamo@dbu.dk
 

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første