Kampreferater

Du kan også følge holdet på Facebook og se statistik i landsholdsdatabasen.U17 venskabskamp d. 23. august 2017
Belgien-Danmark 2-2 (1-0)
2' 1-0 Esther Buabadi
49' 1-1 Lise Dissing
75' 2-1 Valérie Schullen
78' 2-2 Lise Dissing

Onsdag eftermiddag stod U17-pigerne endnu engang overfor Belgien i den sidste testkamp inden det for alvor går løs ved EM kvalifikationen i Kolding.Rigtig fine testkampe forud for EM kvalifikationen i Kolding i slutningen af december.


Venskabskamp d. 21. august 2017

Belgien-Danmark 0-2 (0-1)
37' 0-1 Pernille Pedersen
67' 0-2 Laura Juul

U17-pigerne fik mandag eftermiddag en forrygende start på det nye landsholdsår med en 2-0 sejr over Belgien.
Kristian Mørch stod for første gang i spidsen for et landshold og havde yderligere fire debutanter med i truppen.
Den første halve time bølgede meget frem og tilbage og der blev ikke skabt de helt store chancer - dog var det Belgien med de bedste muligheder efter et par afslutninger lige på Laura Frederikke i det danske mål. Efter 37 minutter havde Danmark sit hidtil flotteste angreb i højre side, som blev sikkert afsluttet med en kølig inderside af Pernille Pedersen, der gjorde det til 0-1. Danmark kom bedst fra start i 2. halvleg, hvor Dissing kom frem til en kæmpe chance efter en god aktion i højre side.
Laura Juul ville 20 minutter senere lege med i målscoringen. Efter et fint indlæg fra Sille Tvede, sparkede Laura bolden i nettet ved fjerneste stolpe til 0-2.
Der var masser af ting at tage fat i efter kampen, men Danmark var effektive og viste til tider meget fint spil, hvilket lover godt frem mod EM kvalifikationsturneringen på hjemmebane i september.

Se højdepunkter fra kampen her
EM Kvalifikationskamp d. 25. marts 2017
Danmark-Norge 1-6 (0-6)

3' Tennebø (0-1)
6’ Tvedten (0-2)
15’ Sunde (0-3)
32’ Terland (0-4)
36’ Olsen (0-5)
40 +2’ Olsen (0-6)
80+2’ Cecilie Johansen (1-6)

Man kunne godt kalde dagens kamp mod Norge for en slags finale, i hvert fald i denne pulje ved U17’s Elite Round. For med seks point til begge hold ville en sejr give vinder holdet direkte adgang til EM i Tjekkiet, og denne gik desværre til Norge. Det danske hold vidste godt på forhånd at det var en modstander med en vis kvalitet som de skulle op i mod i forhold til de to tidligere hold de mødte i turneringen, men desværre var pigerne ikke i stand til at holde de hurtige, fysisk stærke nordmænd væk fra det danske mål i specielt mange minutter, og efter godt fem minutters spil var danskerne bagud 0-2. Den hårde start gjorde at de danske spillere havde svært ved at finde gnisten i første halvleg, og der stod Norge på langt det meste af spillet. Den danske keeper Sandra Jakobsen blev udsat for lidt af hvert, men tog et norsk straffespark efter 27 minutters spil. Dette var dog også et af de eneste lyspunkter i første halvleg hvor det danske hold måtte gå til pause med et 0-6 resultat i ryggen.

I pausen bliver der skiftet ud på den danske midtbane, og Janni Thomsen og Josefine Hasbo kommer på banen i stedet for Maria Herdel og Malaika Hashmi. Der bliver skabt mere ro og de norske spillere kommer ikke frem til så mange chancer, hvilket dermed også giver en noget mere lige halvleg. Der bliver lavet endnu en indskiftning på det danske hold sidst i kampen, og Josefine Funch kommer på banen i stedet for Dajan Hashemi, der havde lagt et stort løbearbejde alene som frontfigur. Det lykkedes for holdet at holde gejsten i anden halvleg, og i to minutters overtid, bliver det pyntet en smule på resultatet og oplevelsen, da Cecilie Johansen får reduceret til 1-6, hvilket betyder at Danmark vinder anden halvleg med 1-0.

Desværre var dette langt fra nok i en kamp hvor der blev mødt en bedre modstander. Norge var klar fra start og fik sat det danske hold under pres fra første fløjt, så fuldt fortjent at de snupper den direkte plads til EM.

For Danmark er der nu bare at vente til slutningen af næste uge, når sidste Elite Round er spillet færdigt, for at se om holdet kan gøre sig gældende som den bedste to´er ud af seks puljer som også kommer med til slutrunden. Vi krydser alt hvad krydses kan.

EM kvalifikationskamp d. 22. marts 2017
Danmark-Wales 2-0 (1-0)

10' Fie Steenberg (1-0)
60’ Maria Herdel (2-0)

Dagens kamp var mod et Walisisk hold som Danmark på forhånd vidste ville spille fysisk og med lange bolde i bagrummet. Og kampen bar også præg af de mange tacklinger som blev begået, og så havde det danske forsvar også nogle udfordringer med at falde i tide og cleare de lange bolde der blev slået fra den Walisiske defensiv. Men ikke desto mindre var det danskerne der ville spille fodbold, og allerede efter 10 min. spil, kunne Fie Steenberg sætte bolden ind bag den Walisiske keeper efter et stærkt pres fra Dajan Hashemi.

Det blev dog aldrig nogen flot og velspillet første halvleg, og de danske piger havde udfordringer med at finde rigtig rytmen til at spille udenom de større Walisere som gerne ville på kroppen hele tiden. Resten af første halvleg stod både på friløbere til waliserne og gode afslutninger fra Danskerne, bl.a. to gange afslutning på overligger og stolpe.

Men pausestillingen var stadig 1-0.

Anden halvleg startede som første sluttede med en masse fight på midten, og så nogle dybe bolde bag bagkæderne til begge hold. Dog havde danskerne bolden majoriteten af tiden, og ved lidt af en tilfældighed får Maria Herdel sat bolden i kassen til 2-0 på et indlæg fra Dajan som mest af alt mindende om en afslutning fra en spids vinkel.

Resten af kampen handlede om at holde waliserne fra chancer og blot holde føringen. Der blev lavet lidt ind- og udskiftninger og på midten blev Emma Snerle og Josefine Hasbo erstattet af Janni Thomsen og Malaika Hashmi som begge gjorde glimrende indhop. I første halvleg blev Line Grøn erstattet af sin søster Laura Grøn på backen.

Lørdag spilles kampen om førstepladsen i denne miniturnering så, når Danmark møder Norge. Kampen spilles kl. 15.00 og kan følges live via stream fra facebook siden ’Pigelandsholdende’.


EM kvalifikationskamp d. 20. marts 2017
Danmark-Bosnien Hercegovina 2-1 (0-1)
19' Bakalar (0-1)  
44’ Maria Herdel (1-1)
78’ Dajan Hashemi (2-1)