Krohn-Dehli tilbage i U/21-truppen

Flemming Serritslev udtog tirsdag eftermiddag den U/21-trup, der skal møde Kroatien i en venskabskamp 1. marts. Truppen bød på et glædeligt gensyn med Michael Krohn-Dehli og Daniel Agger samt en mulig målmandsdebutant i Thomas Villadsen fra FCK.

Daniel Agger er tilbage på U/21-landsholdetDet var en U/21-trup i næsten stærkeste opstilling, som landsholdstræner Flemming Serritslev udtog tirsdag eftermiddag ved et pressemøde i Fodboldens Hus i Brøndby. En trup, der modsat årets første U/21-landskampe under træningsturen til Chile, består af både hjemlige og udlandsprofessionelle spillere. Truppen byder også på et ’comeback’ til både Michael Krohn-Dehli i angrebet og Daniel Agger i det danske forsvar.
 
For både Flemming Serritslev og spillerne er landskampen mod Kroatien forårets første vigtige skridt i forberedelsen frem mod sommerens EM-slutrunde i Portugal.
 
”Det er første gang, vi har næsten alle spillere til rådighed siden sidste forår. Det er rigtig glædeligt, og giver en optimal forberedelse frem mod EM. Både Daniel Agger og Michael Krohn-Dehli har ikke spillet på U/21-landsholdet siden vores EM-kvalifikationskamp mod Ukraine tilbage i marts sidste år. Så jeg er rigtig glad for, at de begge er tilbage. Desværre må jeg til gengæld se bort fra både Steffen Kielstrup, Nicolai Høgh, Martin E. Jensen og Simon Busk Poulsen, der alle er ude med skade, ” lyder det fra Flemming Serritslev.
 
Udtagelse til A-landsholdet og en tre måneder lang skadespause har betydet, at Daniel Agger ikke har spillet på U/21-landsholdet siden kvalifikationskampen mod Ukraine 29. marts. Det samme gælder for 22-årige Michael Krohn-Dehli, der har været ude af både klub- og landsholdssammenhæng, siden han fik en knæskade i Æresdivisionens sidste spillerunde i sidste sæson. Angriberen er nu tilbage i både RKC Waalwijks trup og U/21-truppen.
 
”Michael Krohn-Dehli er en spiller, der kan gå ind i en kamp og lave afgørende ting, som måske kun få andre spillere kan. Det bliver rigtig spændende at se ham i kamp igen efter den lange skadesperiode, han har haft, siden han fik problemer med knæet,” siger Flemming Serritslev.
 
Der er også blevet plads til en mulig debutant i målmand Thomas Villadsen, der er udtaget som reservemålmand. De to ’normale’ 2. og 3. målmænd - Theis F. Rasmussen fra Vejle og Jesper Hansen fra FC Nordsjælland - er begge på træningslejr med deres respektive klubber, og derfor har Flemming Serritslev valgt at udtage den 21-årige FCK’er, der ikke tidligere har været inde over U/21-landsholdet, men har været udtaget en enkelt gang til U/20-landsholdet.
 
Flemming Serritslev har desuden kun udvalgt 16 spillere til truppen mod Kroatien, til trods for muligheden for at tage en 18-mand stor trup med.
 
”Jeg har valgt kun at tage 16 spillere med. Mange af spillerne er stadig i en opstartsperiode, og derfor finder jeg det ikke nødvendigt at benytte flere spillere end højest nødvendigt. Derfor har jeg blandt andet heller ikke udtaget Jacob Poulsen, der ellers spillede et par gode kampe i Chile. Det er vigtigt, at han i stedet bruger tiden på at spille sig på Herenveens førstehold,” lyder forklaringen fra Serritslev.
 
Truppen (opdateret onsdag 22. februar)


 
 
 
Det er kun fjerde gang at et dansk U/21-landshold spiller mod Kroatien, der tabte efterårets EM play-off kampe med sammenlagt 5-2 til Serbien-Montenegro, og dermed måtte se nabolandet tage til EM i stedet. Kampen spilles på Kantrida Stadium i Rijeka klokken 17.00 lokal tid (18.00 dansk tid)
 
”Jeg har netop set de to kampe, som Kroatien spillede mod Serbien-Montenegro. Kroatien spillede to utrolig flotte kampe. Det er uden tvivl en rigtig god modstander for det danske hold, da det giver os den ’balkanmodstand,’ der er vigtig, da vi til EM skal møde Ukraine, men også kan risikere at møde Serbien-Montenegro,” slutter Flemming Serritslev.
 
Landskampen mod Kroatien er første venskabskamp ud af tre i foråret som optakt til sommerens EM-slutrunde i Portugal. Den 5. april spiller U/21-landsholdet mod Tyrkiet på Helsingør stadion og 17. maj mod Spanien på Brøndby Stadion.
 
Læs U/21-landsholdets program her
Læs om fakta om U/21-landsholdets deltagelse ved EM-slutrunden her
 
Af: Pia Schou Nielsen - 21. februar 2006, 01:08

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første